BartekSz Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Do ludzi używających regulatorów Mystery Pentium. Ja posiadam takowy w wersji 60A i na radiu 35MHz serwa wariuja pod obciążeniem. Na innych np 35A nawet no name nie ma problemu. Może to problem za dużej mocy. Radio Multiplex Royal EVO 7 synteza, plus odbiornik RX7 podwójna przemiana oraz synteza i IPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 U mnie był podobny problem z niebieskim regulatorem Mystery 85A z tzw. Blue Series. I moc tu nie miała znaczenia, bo w modelu szybowca nawet z wyłączonym silnikiem serwa wariowały i sam silnik również. Mimo drążka gazu na minimum silnik drgał i poruszał się. Wystarczyło oddalić się od nadajnika z modelem na kilkadziesiąt metrów i tak się to zachowywało. U mnie nadajnik to Royal Evo 9 z syntezą i odbiorniki również MPX z syntezą i IPD 7 kanałów (jeden z podwójną przemianą, drugi z z pojedynczą). To samo się działo z odbiornikiem Hitec HFD-08RD z podwójną przemianą. Jak dla mnie ewidentnie wina regulatora, bo z innymi nigdy takich problemów nie było mimo tego samego nadajnika i tych samych odbiorników. Jak widać dotyczy to różnych wersji regulatorów Mystery. Ja wiem jedno - nigdy już nie kupię regulatora Mystery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Rozumiem też że dalej latasz na 35MHz? Czyli nowy regler i powinno być lepiej.. Ale teraz co mało kłóci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dalej latam na 35 MHz. W zasadzie tylko z tym jednym regulatorem miałem takie problemy. Teraz używam głównie Turnigy Plush i nie zauważyłem żadnych zakłóceń. Zwróć jeszcze ewentualnie uwagę na prowadzenie anteny. W miarę możliwości daleko od kabli regulatora i jak najmniej równolegle do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dzisiaj wykonałem test zasięgu na regulatorze turnigy 40A z BEC i zgadnij wszystko działa super. Ehh gdyby nie ten mystery moja katana dalej by żyła ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 "serwa wariuja pod obciążeniem" Co masz na myśli pisząc "pod obciążeniem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Gaz na maksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 aaaaa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 ok regulator mystery dzisiaj przetestowany na aparaturze Turnigy i10 z jej tym dużym odbiornikiem. Nawet podczas testu zasięgu przy obniżonej mocy bardzo dobry zasięg. Najlepiej wydane 99 dolców w zyciu ehh gdybym od razu miał 2.4ghz moja katana phoenixa nadal by żyła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi