Michał P. Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam, Jako że ostatnio robiłem swoje pierwsze zakupy do mojego pierwszego modelu elektrycznego, nie miałem pojęcia że producenci Li-poli stosują inne złącza. Tak wygląda mój pakiet i ładowarka: Moje pytanie: Czy da się dokupić jakieś złącze dopasowujące do siebie ładowarkę jak i pakiet, czy na wejściu trzeba przepinać kable i wszystko rozcinać... Przeglądałem forum znalazłem tylko temat z dopasowaniem Kokama do ładowarki E-sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Tak, to złącze nazywa się JST(tzw. BEC) dostępny jest np tu:http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1887, wtedy będziesz mógł ładować pakiet i podłączyć do regulatora jeśli będzie w nim taka sama wtyczka (żeńska, taka jak w ładowarce). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał P. Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Tak, to złącze nazywa się JST(tzw. BEC) dostępny jest np tu:http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1887, wtedy będziesz mógł ładować pakiet i podłączyć do regulatora jeśli będzie w nim taka sama wtyczka (żeńska, taka jak w ładowarce). Pozdrawiam Rozumiem że mam przerobić złącze pakietu by podeszedł do ładowarki, leczy przy kokamach są 4 kable i nie mam zielonego pojęcia co zrobić z tymi dwoma pozostałymi. A do regulatora mam banany - zlutowałem je do tych dwóch grubych kabli (czerwony i czarny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ta ładowarka nie ma balansera. Musisz ładować przez kable prądowe(te, które podłączasz do regulatora w modelu). Ewentualnie można poprzerabiać albo powymieniać wtyczki tak, żeby można było podłączyć każdą celę osobno i ładować pojedynczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał P. Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ta ładowarka nie ma balansera. Musisz ładować przez kable prądowe(te, które podłączasz do regulatora w modelu). No to już wszystko wiem dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 He He I tak kupisz balanser .Kiedy nie miałem funduszy kupiłem do mojego Graupnera dodatkowo eskaya, żeby od czasu do czasu balansować pakiet.Było to najtańsze rozwiązanie .Ale trzeba ją kupić w sklepie bo są badziewne. Po dwóch latach mam czwartego eskaya (nowego) a zapłaciłem za jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.