Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jak zrobić interface do aparatury skoro w aparaturze styłu mam standardowe gniazdo do interface (okrągłe z 6 dziurkami) a z tyłu kompa takie: http://img234.imageshack.us/img234/2738/1003488pm7.jpg http://img234.imageshack.us/img234/6858/1003490kg2.jpg Tomson podał mi link do takiego: http://www.heliguy.com/nexus/fmsinterface.html ale nie mam takiego gniazda styłu. Edit: Zdjęcia zostały zamieniane na linki ze względu na zbyt dużą rozdzielczość poza tym każdy wygląd komputera chyba zna ? (640 x 480 zalecane na forum- nie licząc specjalnych przypadków np.schematy ) Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Krzyśku poszukaj na googlach iterfejsu na RS-ie lub LPT. U Ciebie nazywa się to odpowiednio COM1,COM2 oraz LPT1. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 A czy to jest ok. http://ru178.internetdsl.tpnet.pl/~komarkus/model/symulator.htm to jest na LPT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 to co ci podesłał tomson też jest na LPT znów nei słuchasz rad :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Tak tylko u mnie w kompie na LPT w tym gniaździe są dziury a nie bolce. A jeżeli miałbym zrobić z tego co mi tomson podesłał to bym musiał mieć w kompie na LPT bolce a nie dziury.Przypatrz sie uważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jesli nie boisz sie lutwnicy to masz tu na USB .Bedzie działać z każdym nowym komputerem ,nawet notebook-iem. http://www.heise.de/ct/04/20/230/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Małe pytanie czy tak to ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Tak tylko u mnie w kompie na LPT w tym gniaździe są dziury a nie bolce.A jeżeli miałbym zrobić z tego co mi tomson podesłał to bym musiał mieć w kompie na LPT bolce a nie dziury.Przypatrz sie uważnie. Chłopaku popierwsze nie uważaj się za pępek świata ! bo nie masz wiedzy. LPT to pewien standard tak samo jak COM i uwież mi że link tomsona jest poprawny tylko ty nie umiesz czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Może ktoś jeszcze zaraz to potwierdzi ale ten interfejs ma scalaka którego trzeba zaprogramować ,więc lepiej się nie rozpędzaj .Jaki dokładnie masz nadajnik? ps To co jest pod adresem podanym przez Tomsona może być w Twoim zasięgu jest to w miarę proste jak dobrze poszukasz to znajdziesz stronę polską jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Sory nie zauważyłem tego że to gniazdo jest przy kompie. Wielkie przeprosiny za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 A jeśli się nie czujesz na siłach, to poleć komuś, kto mieszka najlepiej blisko Ciebie wykonanie takiego kabelka... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Albo daj komuś zaqrobić kupując taki na allegro za niecałe 30zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ja na elektronice sie troche znam ponieważ niegdś to było moje hobby więc taki kabelek sam sonbie zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie prosciej jest użyć google?? Na forum Alexa czy PWM temat rozpisywany milion razy!! Jak zrobisz kabel to będziesz się pytał jak to wszystko uruchomić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Marcin - nie obrażaj Krychola!!! Może On swe doswiadczenie czerpał z wiedzy Voltariela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Niech ktoś mi wytłumaczy jak mam podłończyć symulator do komputera i na jakim symulatoże najlepiej i jak poustawiać w opcjach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Krzyśku ale napisz w czym masz problem bo,albo: a.) nie umiesz przeczytać artykułu co sam podałeś link do nie go. http://ru178.internetdsl.tpnet.pl/~komarkus/model/symulator.htm b.) nie rozumiesz treści tegoż artykułu . c.) jesli a. lub b. sprawia kłopoty to zapraszam na zakupy do odpowiednich sklepów modelarskich lub allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Po pierwsze ja robiłem ten interface: http://www.heliguy.com/nexus/fmsinterface.html To jest ten z podanego wyżej linku ale mojej roboty: A problem polega na tym że nie wim jak go skonfikurować i jak w opcjach symulatora ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 A juz tak z totalnej ciekawości . Liczysz że ktoś wstawi ustawienia do każdego istniejącego sylulatora czy może masz jakiś wybrany? Prosze pisz konkretniej bo nie mamy tu Hergo Potera aby zaglądał przez ekran Twojego monitora co konkretnie tam u siebie robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 jak sie nauczysz pisac po POLSKU i bedziesz zadawal konkretne pytania to Ci cos odpowiem inaczej niechce mi sie nawet tego czytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.