Dabalwwy Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam Czekam własnie na graty do mojego pierwszego drona (x500) z HK . Poszukuje aparatury z odbiornikiem w miarę niskiej cenie mam na oku Turnigy 9X lub Flysky FS-i6 . możecie mi jakoś poradzić co mam wybrać może inne propozycje . Dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Patrząc na "w niskiej cenie" to te będą dobre ... i tak nie mają zbytnio konkurencji (w tej cenie). Bierz T9x tylko polecam zmienić moduł/link RC na coś solidniejszego, choćby FrSky ... to już zależy od Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dabalwwy Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A możesz cos polecić jakiś moduł bo troche sie nie znam pozniej mam zamiar zainwestować w fpv i nie chce żeby byly problemy z częstotliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie wiem czy wystarczy. Ja bym od razu zmienił. Jeżeli chcesz latać dronem to potrzebujesz dobrego linka bez opóźnień. Podstawowy moduł potrafi robić opóźnienia rzędu 1-2 sekund na wcale nie tak dużych dystansach, a przynajmniej takie są moje doświadczenia. Ja bym polecił Coronę, bo jest tańsza, a nawet nie widać wielkiej różnicy miedzy nią i FrSkyem Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie ma to jak rady kupowania wypasionego sprzętu na początek. Kup i6, 6 kanalów Ci starczy a ma lepszy link niz T9X no i telemetrię i CPPM na pierwszym kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dabalwwy Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Ile ludzi tyle zdań mam zamiar wydać max 100 dolców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 poniżej 300 PLN spokojnie w krajowej dystrybucji kupisz FS-i6. z gwarancją i bezproblemowym serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gołek Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 ... " Podstawowy moduł potrafi robić opóźnienia rzędu 1-2 sekund " - nie wiem skąd ludzie biorą takie głupoty... Młody kolego, może jednak należało by się jeszcze poduczyć sterowania modelami, żeby na przyszłość takich rzeczy nie pisać. Gdyby było jak pisze nasz młody kolega to wszystkie modele, wszystkich użytkowników używających T9x były by już dawno w glebie... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie. Z własnego doświadczenia. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie. Z własnego doświadczenia. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Jak Ci się te opóźnienia objawiały ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Po prostu były opóźnienia pomiędzy moimi ruchami drążkami a ruchem serw lub silnik w modelu. Po pewnym czasie jeszcze się to nasiliło i musiałem zmienić moduł. Może nie były to dystanse bardzo małe, ale przy 150-200m już opóźnienie w reakcji modelu było znaczne. Wiem, że to nie jest pojedynczy przypadek. Innym modelarzom z Zamościa też tak się działo. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Możesz w jakiś sposób zdefiniować dlaczego wraz ze zwiększeniem dystansu wzrastają opóźnienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 jedyne opóźnienie to może być odgłosu silnika nic po za tym (prędkość dźwięku ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 No i przekazu sygnału radiowego, ale odczuwalne będzie po dojściu na drugą półkulę a nie 150 metrów .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie mam pojęcia jak to wyjaśnić. Ja tylko zapisałem to co zaobserwowałem podzcas używania tego modułu. Wiem, że dźwięk będzie do mnie docierał później wraz ze wzrostem odległości... To jest podstawa. Model po włączeniu silnika wyraźnie ptzyspieszał a na mniej więcej takim dystansie przyspieszenie pojawiało się zauważalnie później. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Też miałem kiedyś takie opóźnienia na podobnych dystansach. To była stara aparatura z zestawu RTF, okazało się że jest zepsuta... Co do zakupu to polecam tanią i wystarczającą na początek FS-i6 Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dabalwwy Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Fs-i6 można dorwać juz za okolo 200zl u Chińczyków. Pewnie sie na nia zdecyduje chodz wolal bym wiecej kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 U chińczyków masz kopię Flysky-i6, TGY-i6 (właściwie to niczym poza nazwą się nie różnią). + jeśli się nie mylę to gdybyś miał odbionik iA6B (ten z telemetrią), to możesz użyć czegoś takiego, możesz w ten sposób uzyskać dodatkowe 4 kanały i podpiąć dodatkowe źródło zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Nie. To działa jak replikator portów. Jak kabel Y do serw. A ilość kanałów? Do tej pory nie udało mi się użyć więcej niż 6. Ale jak się pokombinuje to i 10 będzie mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ja latam na 9x bez najmniejszych problemów, a zdarzało się windować dwu metrowy motoszybowiec w niebo do granic widoczności. Wszystko oczywiście na oryginalnym module także polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi