Skocz do zawartości

Partenavia P.59 Jolly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szymon , no fajnie że poleciał. Ale kurde, żeby mając Parka 250 ledwie ciągnął? Widzę że masz APC a nie GWS 6x3, ja przy takim zastawie miałem  już na 1/3 gazu odlot, silnik się nie grzał.No ale podobnie jak ty, przy takim wiaterku to nie było latanie tylko męka nowicjusza.Na hali to co innego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Henryk - może źle napisałem - na parku 250 zasuwa z naddatkiem nawet na połowie gazu. Z tym redoxem 250/900 coś było nie tak. 

Kamil - 35-70C takie coś: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/58621-pakiet-turnigy-nano-tech-znaczenie-kabli/ tak że z sugestii jakie mogę dać to zmienić silnik na parka 250. Ale ja się nie znam i bardziej metodą prób i błędów operuję. Na razie cieszę się, że w ogóle poleciał :)

Opublikowano

Mi też pies kiedyś zjadł samolot. Co ciekawe, samolot był wycięty ze styropianu przy użyciu "piły" na rozgrzany drut. Piła była zrobiona z transformatora od lampki, którą zjadł mój pies i drutu oporowego z suszarki, którą również zjadł mój pies.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.