SowaFSO Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ostatnio doszedl do mnie z hobbykinga Skywalker 1900 Wyposażenie jakie dobralem to silniczek NTM 35-36 550W 1400kV i smiglo APC 8x4 Pakiety to 2xMultistar 5200mAh 4S Serwa Corona CS-929MG FPV z Soliusa powędruje do Skywalkera Zdążyłem już nawet pomalować go Farba kupiona w Wilkinsonie (jakas uniwersalna, z taczką na rysunku ) Nie uszkadza pianki, sprawdzilem pierw na kawalku Elaporu Juz zaczyna wyglądać jak rasowiec Dzis pewnie zaloze Silnik wraz z serwami i popychaczami i skleje kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Fajnie Czekam na relację ze składania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Na chwile obecna: - Położyłem druga warstwe farby na kadłubie i skrzydłach -Zamocowalem serwa SK i SW i kable zaekranowalem -Zamocowalem kabel od eLeReSa w kadlubie -Wkleiłem mocowanie statecznika poziomego -Skleiłem kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Biorę popcorn i zasiadam na widowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Napisz coś o wyposażeniu FPV co tam masz aktualnie też zainteresował mnie temat FPV ale jak narazie jestem z tego zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A możesz powiedzieć dlaczego zrezygnowałeś z Soliusa jako FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nadajnik I odbiornik video to fox800 kupiony na banggood Kontroler to KFC32FTB prodkucji marbalona z sasiedniego forum fpv KFC to temat rzeka OSD- jest juz w KFC Link RC to moduł eLeReS MOD 500mW a odbiornik eLeReS v2 wszystko z sąsiedniego forum Kamerka narazie to Mobius Google narazie Quanum V2 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A możesz powiedzieć dlaczego zrezygnowałeś z Soliusa jako FPV.Zrezygnowałem z Soliusa bo: Nie nadaje sie do długich lotów FPV bez termiki. (Mały bagażnik, miejsca baaaardzo mało) Nie rezygnuje na Amen z Soliusa ale głownie będe latał SkyWalkerem ze względu ze jest naprawdę pojemny. Zmieścić cała kabelkologie w Soliusie to sztuka, choć ogarnalem to Dochodzi jeszcze śmigło które jest przed kamerka i trochę przeszkadza, No i prawie brak możliwości robienia fajnych filmów z GOPro na pokładzie bo nie ma gdzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jak idzie ? Na weekend przygotujesz ? Z chęcią pomacam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Jak idzie ? Na weekend przygotujesz ? Z chęcią pomacam :)Jak piaste będe miał to poleci A to postępy w pracach: -Wkleiłem łoże z silnikiem -zamocowałem dźwignie i popychacze SW i SK -przylutowałem nowe Goldy (z 3,5mm na 4mm) I pare pierdół w skrzydle Mam pytanie odnośnie Regla: Planuje go umieścić mniej więcej w tym miejscu za pomocą rzepa, lecz nie wiem co zrobic z wtyczka od pakietów-bo przecież musze jakoś podłączać pakiety A moje nie wprawne oko nie widzi jak to zrobic przy takim ułożeniu :/ ktoś cos? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 uuuuups .. zapomniałem o piaście w piątek w takim razie zrobię zamówienie i dołożę piastę dla Ciebie. Pomyśl czy jeszcze coś nie potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 uuuuups .. zapomniałem o piaście w piątek w takim razie zrobię zamówienie i dołożę piastę dla Ciebie. Pomyśl czy jeszcze coś nie potrzebujesz. Oo było by fajnie Dzięki A to co dziś zrobiłem KFC juz na pokładzie Kable zasilania Video i ESC No i BEC Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Nadeszły małe postępy Przerobiłem kabinke pod kamery, zamocowałem serwa lotek i założyłem śmigło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zapytanie do barziej doswiadczonych: Posiadam nadajnik Video fox800 z koniczynka i odbiornik eLeReSa v2 jako link RC z antenka DIPOL i czy wystarczy 60cm odleglosci anten od nadajnika i odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis24 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja od razu dawałem przewody w skrzydła i anteny miałem na samych końcach. Modelik ładny i czysto zrobiony, pociąg kabelki do PPM i Video po skrzydłach i będzie git. Coś podobnego jak na tej fotce. P.S Nie zapomnij o zabezpieczeniu gumy przed zjechaniem z tego pręta ;-). Ja użyłem te pierścienie centrujące co dają do śmigieł przyklejając je na końcach. Jak co to podeślę fotkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Po długiej przerwie na forum wracam. Skywalker na początku grudnia miał krakse. Odpięło sie skrzydło (najprawdopodobniej bo samoczynnie zaczął skręcać i opadać/wykluczam kontroler po start odbywał sie na PASSTHRU) Korzystając z chwili wolnego czasu podczas aktualnego pobytu w Polsce udało mi sie złożyć spowrotem "bydlaka" do kupy. Zmieniłem barwe bo szarość bardzo podkreślała szramy po pęknięciach. Uruchomiłem wszystko co daje mi KFC32FTB no i ostatnio zainwestowałem w podwozie duralowe z nastika (do modeli 4-5kg). Udało mi się troche polatać. Narazie mój rekord odległosci to 5kilometrów. Obraz żyleta. Ale wszystko się działo zbyt pięknie i moduł OSD w KFC uległ awarii i leci do serwisu. PS: Anteny video zostały wymienione na koniczynki od Kacpra z sąsiedniego forum i kamera poglądowa wymieniona na SONY600TVL (na razie w obudowie z pianki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Dziś SkyWalker stanął na własnych kołach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie wygląda, ale czy rzeczywiście mu potrzebne te podwozie ? to tylko opór Marzy mi się polecieć tak na 5 km lub więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Szymon mógłbyś wrzucać zdjęcia na serwer forum? Już w pierwszych postach są braki, zaraz cały temat pozostanie bez żadnego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie wygląda, ale czy rzeczywiście mu potrzebne te podwozie ? to tylko opór Marzy mi się polecieć tak na 5 km lub więcej Wiem że opory i tak dalej ale podwozie to podwozie hehe. Zdołałem pogodzić wszystko i zrobilem to tak aby było solidnie i........ dało się szybko zdemontować 3 śruby i podwozia nie ma Szymon mógłbyś wrzucać zdjęcia na serwer forum? Już w pierwszych postach są braki, zaraz cały temat pozostanie bez żadnego zdjęcia. Okej Już zaraz wszystko uaktualnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Prypeć, dawaj polski nr. na PW bo jestem obok Ciebie hehe a dopiero się w Leicester widzieliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi