Jakub Kostowicz Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ostatnio dostałem od wujka eg i chciałbym wiedzieć czy nic nie stało by na przeszkodzie, żeby rzucać go jak f3k(dlg).Wiem, że to trochę głupie pytanko ale nie mam tyle pieniędzy aby zainwestować w zawodniczy model.Rzucanie modeli jest dużo łatwiejsze od bawienia sie z holem.
Marcin K. Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 nei warto . musiał byś zrobić dźwigar do końca skrzydła i zamocować do niego "płetwę" do rzucania. pozbieraj na napęd do niego.
Rafal B. Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 2 metrowym modelem da się rzucić. Jest to trudne i trzeba uważać ale się da. Jakubie: W twoim przypadku nie uda Ci się rzucić EG jak modelem dlg. Powody: Konstrukcja skrzydła nie wytrzyma takiego rzutu. Model będzie troszku przyciężkawy i może Tobie palce wyrwać. EPP nie jest sztywnym materiałem i model może się połamać (kadłub) I ostatni najważniejszy argument: model ma bardzo zły profil (pod względem DLG, zbyt gruby i mało czysty aerodynamicznie) model po rzucie poleci ci na 5 metrów i co?
Jakub Kostowicz Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ok.Dzięki za odpowiedź.Pytanie było czysto teoretyczne ale jeszcze raz dzięki za wytłumaczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.