Jakub Kostowicz Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Ostatnio dostałem od wujka eg i chciałbym wiedzieć czy nic nie stało by na przeszkodzie, żeby rzucać go jak f3k(dlg).Wiem, że to trochę głupie pytanko ale nie mam tyle pieniędzy aby zainwestować w zawodniczy model.Rzucanie modeli jest dużo łatwiejsze od bawienia sie z holem.
Marcin K. Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 nei warto . musiał byś zrobić dźwigar do końca skrzydła i zamocować do niego "płetwę" do rzucania. pozbieraj na napęd do niego.
Rafal B. Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 2 metrowym modelem da się rzucić. Jest to trudne i trzeba uważać ale się da. Jakubie: W twoim przypadku nie uda Ci się rzucić EG jak modelem dlg. Powody: Konstrukcja skrzydła nie wytrzyma takiego rzutu. Model będzie troszku przyciężkawy i może Tobie palce wyrwać. EPP nie jest sztywnym materiałem i model może się połamać (kadłub) I ostatni najważniejszy argument: model ma bardzo zły profil (pod względem DLG, zbyt gruby i mało czysty aerodynamicznie) model po rzucie poleci ci na 5 metrów i co?
Jakub Kostowicz Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Ok.Dzięki za odpowiedź.Pytanie było czysto teoretyczne ale jeszcze raz dzięki za wytłumaczenie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.