Pitstrel Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam. Jaki koledzy modelarze możecie mi polecić odbiornik do w/w radyjka. Najchętniej o pełnym zasięgu, może być zamiennik (cena jest istotna). Pozdrawiam
Pitstrel Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Wielka szkoda, że nikt z kolegów modelarzy nie jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam
latacz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Odbiorniki dobierasz nie tylko pod radyjko -a głównie pod moduł nadawczy który w nim siedzi. Radyjko wprowadza pewne ograniczenia funkcjonalności... ale ważniejsze jaki masz w nim moduł. A tego jaki masz moduł nie napisałeś więc i rada trudna... Jeśli masz oryginalny moduł hitec spectra 2,4 to będą działać wszystkie odbiorniki hicka ze starszej seri -powinny współpracować optima i minima. Oczywiscie nie wykorzystasz wszystkich mozliwości optim -optic 6 nie obsługuje telemetri. I nie wykorzystasz więcej niż 6 kanałów -tyle ma Twój nadajnik. Więc nie ma sensu wiecej niż 6 kanałów w odiorniku -a optima to w Twoim przypadku płacenie za coś czego w pełni nie wykorzystasz -telemetria nie zadziała. czyli tańszy wybór to minima 6 - przy czym 6s to krótkozasiegowa -pozostałe minimy to pełen zasięg. Cyfrowe odbiorniki maxima raczej w ogule z optic`kiem nie zadzialają -dedykowanane są konkretnie pod aurorę 9x. Są jakieś zamienniki oryginałów hitec`a -muszą obsługiwać system AFHSS -ja nie uzywalem -używam tylko oryginalnych hitec. Jesli moduł nadawczy masz innej firmy niż hitec -to i odbiorniki musisz kupić tej samej firmy -ten sam system transmisji.
karand Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Najtańsze odbiorniki współpracujące z oryginalnym modułem 2,4 GHz Hitec: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__701__190__Radios_Receivers-2_4Ghz_Hitec.html
f-150 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Gwoli ścisłości Minima bez upgrade modułu nie działa z modułem Spectra w Opticu
Pitstrel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam. Wielkie dzięki za udzielone mi rady (posiadam moduł Spectra). Mój Optic 6 przez sześć lat użytkowania nigdy mnie nie zawiódł i na moje potrzeby jest wystarczający. Pozdrawiam Kolegów Modelarzy
Rekomendowane odpowiedzi