Pitstrel Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam. Jaki koledzy modelarze możecie mi polecić odbiornik do w/w radyjka. Najchętniej o pełnym zasięgu, może być zamiennik (cena jest istotna). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Wielka szkoda, że nikt z kolegów modelarzy nie jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Odbiorniki dobierasz nie tylko pod radyjko -a głównie pod moduł nadawczy który w nim siedzi. Radyjko wprowadza pewne ograniczenia funkcjonalności... ale ważniejsze jaki masz w nim moduł. A tego jaki masz moduł nie napisałeś więc i rada trudna... Jeśli masz oryginalny moduł hitec spectra 2,4 to będą działać wszystkie odbiorniki hicka ze starszej seri -powinny współpracować optima i minima. Oczywiscie nie wykorzystasz wszystkich mozliwości optim -optic 6 nie obsługuje telemetri. I nie wykorzystasz więcej niż 6 kanałów -tyle ma Twój nadajnik. Więc nie ma sensu wiecej niż 6 kanałów w odiorniku -a optima to w Twoim przypadku płacenie za coś czego w pełni nie wykorzystasz -telemetria nie zadziała. czyli tańszy wybór to minima 6 - przy czym 6s to krótkozasiegowa -pozostałe minimy to pełen zasięg. Cyfrowe odbiorniki maxima raczej w ogule z optic`kiem nie zadzialają -dedykowanane są konkretnie pod aurorę 9x. Są jakieś zamienniki oryginałów hitec`a -muszą obsługiwać system AFHSS -ja nie uzywalem -używam tylko oryginalnych hitec. Jesli moduł nadawczy masz innej firmy niż hitec -to i odbiorniki musisz kupić tej samej firmy -ten sam system transmisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Najtańsze odbiorniki współpracujące z oryginalnym modułem 2,4 GHz Hitec: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__701__190__Radios_Receivers-2_4Ghz_Hitec.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Gwoli ścisłości Minima bez upgrade modułu nie działa z modułem Spectra w Opticu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitstrel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam. Wielkie dzięki za udzielone mi rady (posiadam moduł Spectra). Mój Optic 6 przez sześć lat użytkowania nigdy mnie nie zawiódł i na moje potrzeby jest wystarczający. Pozdrawiam Kolegów Modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi