Marcin851 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Tym bardziej że rasowy facet rozróżnia tylko dwa fajny i chu.owy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Brawo Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Wyrazaj sie poprawniej bo to czytaja ludzi. I pisz bez bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 A może coś w temacie ,bez bajzlu proszę Panowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 No Janku gratuluje zainteresowania nową dyscypliną modelarską - akrobacją. Myślę że jak zaczniesz latać modelem to będzie na co popatrzeć Model jest na tyle prosty do złożenia, że nie powinieneś mieć żadnych problemów, żeby to zrobić samemu bez porad innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Przypomina mi starego Stingray-a Janek gwiazdor nie za szybko przyjechał http://www.xmodelshop.com/stingray-heavy-slope-version-c-68_88.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Piekny filmik przysłany przez Krzyśka..ech tam pojechac..BAJKA...https://www.youtube.com/watch?v=zGyfSZX3yrU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zawsze jak oglądam film "Bitwa o Anglię" i widzę lecące Spitfiry na tle białego klifu w Dover zastanawiam się czy tam ktoś lata szybowcami na żaglu sory za OT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dokladnie po drugiej stronie kanalu lata sie jak najbardziej, wiec czemu nie tam..? Chyba ze nie wolno czy cos..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Chyba do klifów po stronie uk nie mozna za blisko podchodzić. A na zdjeciu Wojtka model nie lata na klifie tylko na górce przy klifie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Chyba do klifów po stronie uk nie mozna za blisko podchodzić. A na zdjeciu Wojtka model nie lata na klifie tylko na górce przy klifie Jurek. Lataja na bialym klifie. Dwa razy ogladalem angielskich zboczowcow. Nie ma tam zakazu lotow modelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 znaczy sie mi nakłamali z drugiej strony jeśli było by tam można latać bez ograniczeń, to zapewne były by tam jakiekolwiek zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zrob analize klifu,a ja tyko dodam ze z moich obserwacji to 95% dni w roku na wyspach wieje zachod. Moj znajomy z muzeum mowil ze poluja na wschodni wiatr w lecie,czasami trafi sie dwa razy w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Wewnatrz wyspy czesciej gedziesz mial wschod.Opowiadalem Andrzejowi K ze latalem na zboczu o dlugosci 1.5 km a do ladowania mialem ok. 15m/2. 600m wysokie i czasami w lipcu temp spadala do 4 stopni,a model trzymal sie tylko na krawedzi. Wyspy kontrastow wiatrowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zrob analize klifu,a ja tyko dodam ze z moich obserwacji to 95% dni w roku na wyspach wieje zachod. Moj znajomy z muzeum mowil ze poluja na wschodni wiatr w lecie,czasami trafi sie dwa razy w roku. Wiem wiem, Dania, Norwegia, Bretania, UK. Szkoda że u nas za często wieje wschodni wiatr Szczególnie latem W Dover latem jest głównie południowy zachód, poza tym zachód. Ale dziś w Dover jest wiatr z południa Da się polatać z lekką odchyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Chyba do klifów po stronie uk nie mozna za blisko podchodzić. A na zdjeciu Wojtka model nie lata na klifie tylko na górce przy klifie Czujny! Wlasnie, na Cap-Blanc-Nez lata sie na zboczu a nie nad samym urwiskiem. Od kilku lat jest tam cos w rodzaju rezerwatu. Trzeba byc czlonkiem tamtejszego klubu, zeby moc polatac... Co do klifow w Dover- wlasnie kierunek wiatru ogranicza uzywalnosc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Sam kierunek wiatru to jeszcze pikus. Arabowie zpowodowali ogranniczenia na najlepszych czesciach klifu(blizej portu jest zakaz lotow). W irl jest latwiej-do wiekszosci miejsc dojedziesz asfaltowa droga lub 300m pieszo.calkowity zakaz jest tylko na Klif of Moher,ale tam jest wielka turystyka,a i kamienie tam lataja!!!(serio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Spoko!!Modelik super,jak uda mi sie zmienic robote na miejscowa to planuje taki lub pododobny nabyc i zabrac do siebie.Janek rob i lataj,a predkosci beda wieksze niz 3f. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Janek rob i lataj,a predkosci beda wieksze niz 3f. hehe...tu widzę pewien problem I wcale nie związany z paskudnym f3f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Jurek mozesz jasniej? Nie jeste swiety i cos moge przeoczyc.Mozesz jasniej?Moglem cos pominac,,nie jestem swiety.Nigdy nie pisalem ze 3f jest fuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi