TOMEK.CEKALA Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Tak się zachowuje Quad w MP O dziwo na takich ustawieniach kompasu, w MP jest dalej taka sama reakcja ale w realu Quad wraca na miejsce startu co może być nie tak że w MP kopter nie pokazuje kierunków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Oczywiście kompas jest źle ustawiony. Nie podałeś rol180. Robiłeś kalibrację compasmot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ustawiając Rol 180, po kalibracji efekt jest prawie taki sam, to znaczy w MP wygląda to identycznie a w rzeczywistości Quad po włączeniu RTL leci sobie dokąd chce teraz przynajmniej wraca na miejsce startu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ok sprawa rozwiązana, ustawiłem Roll 90, odhaczyłem dwa ptaszki i teraz pokazuje realny kierunek, czyli północ, po obróceniu o 90 stopni w lewo pokazuje zachód i każdy inny kierunek pokazuje prawidłowo, w locie też wraca na miejsce startu więc sprawa chyba rozwiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Jednak z kompasem dalej mam problem, czy na tym filmiku co podałem wyżej z reakcją koptera na ruch jest wszystko ok czy tak właśnie powinien się zachowywać w MP czy te linie powinny się płynnie obracać jak obracam kopterem i pokazywać aktualny kierunek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Daj wyraźne zdjęcie kompasu w GPS. EDIT robiłeś kalibrację compasmot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tak robiłem kalibracje compasmot mój w środku wygląda tak, porównując go z innymi fotkami z sieci takich samych gpsów to w moim brakuje elementu u2 ? tu identyczny tylko z tym właśnie elementem, zdjęcie znalezione w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Nikt nic nie pomoże znalazłem dokładnie taki sam gps neo m8n i na nim element u2 też jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi