Skocz do zawartości

Zestaw z Chin - Quadcopter F450 z APM2.6 - relacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się zachowuje Quad w MP 

O dziwo na takich ustawieniach kompasu, w MP jest dalej taka sama reakcja ale w realu Quad wraca na miejsce startu 

post-6715-0-04780200-1495009321_thumb.jpg

co może być nie tak że w MP kopter nie pokazuje kierunków ?

Opublikowano

Ustawiając Rol 180, po kalibracji efekt jest prawie taki sam, to znaczy w MP wygląda to identycznie a w rzeczywistości  Quad po włączeniu RTL leci sobie dokąd chce teraz przynajmniej wraca na miejsce startu.

Opublikowano

Ok sprawa rozwiązana, ustawiłem Roll 90, odhaczyłem dwa ptaszki i teraz pokazuje realny kierunek, czyli północ, po obróceniu  o 90 stopni w lewo pokazuje zachód i każdy inny kierunek pokazuje prawidłowo, w locie też wraca na miejsce startu więc sprawa chyba rozwiązana.

Opublikowano

Jednak z kompasem dalej mam problem, czy na tym filmiku co podałem wyżej z reakcją koptera na ruch jest wszystko ok czy tak właśnie powinien się zachowywać w MP czy te linie powinny się płynnie obracać jak obracam kopterem i pokazywać aktualny kierunek ?

Opublikowano

Tak robiłem kalibracje compasmot  mój w środku wygląda tak, 

post-6715-0-61983800-1495388700_thumb.jpg

porównując go z innymi fotkami z sieci takich samych gpsów to w moim brakuje elementu u2 ?

tu identyczny tylko z tym właśnie elementem, zdjęcie znalezione w sieci 

post-6715-0-53835900-1495389160_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.