mariuszwez Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Mała produkcja testowych silników została rozpoczęta. Jednakże są problemy z wagą, którą wytyczył bardzo wymagający, Główny Inżynier Marek R. Mam nadzieje że po jutrzejszych, oględzinach i akceptacji wykonania silnika testowego, rozpocznie się pierwsze docieranie . Pozdrawia producent Mariusz W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Moim zdaniem te osłony popychaczów są do poprawy. Po dwa na cylinder i bez skręcenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Moim zadaniem ładnie wyglada, ale zawsze można doczepić się do szczegółów. Zobaczymy co na to wykonawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Moim zdaniem te osłony popychaczów są do poprawy. Po dwa na cylinder i bez skręcenia. Tak mi się wydaje, że to jest tył silnika z kolektorem ssącym i wylotowym, którego jeszcze nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ten element zgodnie z opisem Marka, drukowałem jako tył silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 No wstałem o3.30 i jeszcze się chyba nie obudzilem, dziękuję za uświadomienie mnie że to tył silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wieczorem podeślę zdjęcie drugiej połowy czyli przodu silnika. Narazie walczę z ustawieniami drukarki, chodzi mi o lepszą jakość druku no i wagę. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Swietna robota. Drukowalem kiedys dla kolegi imitacje cylindrow - troche sie trzeba natrudzic aby to mialo jako taki wyglad Tak wiec gratulacje dla dotychczasowych wynikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 hahaha Rzeczywiście mało osób zdaje sobie sprawę, jak to jest ciężko ustawić drukarkę by tak trudny model w miarę ładnie wyszedł. Ten silnik na zdjęciu powyżej był już ósmy raz drukowany, a każdy drukuje się od 2-5 godzin w zależności od ustawień. Oczywiście jedna połówka. (nie mogę coś zdjęcia wkleić na forum) Jeżeli ktoś jest zainteresowany wydrukami to pisać, bo nie wiem ile tego drukować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 "Wielbłąd" dostał nowy silnik. Nie jest to może wydruk 3D, ale też i nie jest to makieta, więc chyba może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 ... kurcze avast blokuje zdjęcia ... zdjęcia oglądałem w telefonie, silnik pięknie wygląda, profesjonalnie wykonany, teraz nabiera rumieńców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wygląda super, tylko chyba nie osiowe osadzenie? Czy to złudzenie optyczne? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Masz rację, trochę nie w osi, ale to tylko przymiarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi