Danielstol Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam . Temat nie umarł po prostu praca i brak czasu oraz budowa diablotina nie pozwoliła pisać na forum ale już jestem :-) Plany Diablotina miałem z tego tematu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54617-diablotin-xl-budowa-od-podstaw/ przeskalowałem je na wersję XXL gdyż w sieci ciężko o plany w tym rozmiarze :-) A o to nowe zdjęcia z budowy . Niewiele powstało . Program pod frezowanie kopyta kabiny na CNC oraz trochę doklejone małych elementów . :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 w jaki sposób powstanie owiewka? Z butelki PET może być chyba być ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Płyta plexi 1mm, opalarka i do dzieła Wysłane telepatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Kabina będzie zrobiona metodą termoformowania próżniowego . Materiałem będzie folia Vivak czyli PETG :-) Można poszperać i poczytać w necie jak to wygląda :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Czy rura duraluminiowa łącząca skrzydła 30mm i grubości ścianki 1mm wytrzyma w tym modelu ??? w planach jest 40mm x 1,5mm ale to straszny cieżar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Witaj.Niestety taka rura będzie za słaba do tej konstrukcji. Najlepiej zastosować rurę węglowa niestety duży koszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Coś ruszyło . Niestety dużo wyjazdów służbowych nie pozwala na szybszą budowę :-( 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 CZEŚC czy statecznik poziomy bedziesz podpieral od spodu ??? W miejscu gdzie wchodzi rurka kadłub ma około 6cm i tak się zastanawiam nad zastrzałem Statecznik poziomy i ster wysokości to kawał powierzchni więc jak myślisz czy jakaś rurka węglowa byłaby wskazana Moje obawy biorą sie stąd że kiedyś rozbiłem madmana połówka statecznika złamała się tuż przy kadłubie i teraz mam zagwozdkę Jeżeli możesz napisz coś o podwoziu to chyba szklany laminat??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witam . Długo nie robiłem nic przy Diablotinie z powodu wyjazdów i remontu modelarni . Ostatnio udało mi się zrobić kopyto na kabinę , oczywiście jeszcze trzeba zalaminować i wyszpachlować :-) Pod koniec pażdziernika ruszę szybko z budową gdy skończę do końca remont . Mam plan oblatać go może na wiosnę :-) Co do Twojego pytania Andrzej nie będę robił zastrzałów odpowiednio wzmocniłem kadłub w tym miejscu oraz dałem mocną rurę węglową na prawie całą długość statecznika :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Witam . Postanowiłem jednak zrobić kabinę laminatową którą pomaluję w odpowiedni kolor . Efekty dzisiejszej pracy : Kabina zrobiona z 3 warstw Aeroglass 130 g/m2 i na wierzch oczywiście delaminaż :-) Wyszła ładna kabinka na którą pójdzie cienka warstwa szpachli potem podkład i kolorek . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Pracę idą szybko do przodu :-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 lotki są już gotowe czy będą jeszcze uzupełniane o rozpórki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Będą oczywiście jeszcze rozpórki oraz częściowe pokrycie balsa. Skrzydła oczywiście też kesony i wypełnienie między dzwigarami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Witam . Ciężko z czasem ciągłe wyjazdy z pracy ale projekt Diabełka nie umarł :-) Myślę że w kwietniu Diablo będzie gotowy :-) Prace posunęły się do przodu : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 DANIEL cos cicho w temacie kiedy oblot ??? Ja swojego xxl oblatałem Mam mniejszy silnik od twojego bo DJ85 ale w zupełności wystarczy To jest super model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi