madrian Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam. Zdecydowałem się, w tym tygodniu (prawdopodobnie w środę) wejść w posiadanie Lamki V4. Mam jednak kłopot z wyborem dostawcy. Przeglądał od dłuższego czasu oferty cenowe sklepów Warszawskich. Są do wyboru (poza rodzajem aparatury) dwie wersje Lamki V4 35MHz. Jedna w okolicach 290zł i druga w okolicach 350zł. Ta droższa wersja chwali się w opisach posiadaniem kabelka do PC i symulatora lotu. Symulator, jak podejrzewam to może być darmowy FMS - tak przynajmniej nazywa się w sprzedazy detalicznej ów kabelek USB. "Przewód USB do połączenia aparatury E-Sky do symulatora FMS". Tak się skład,aze FMS-a mam i od jakiegoś czasu trenuję na klawiaturze rozbijanie modeli. Kabelek kosztuje 27zł... Czy w takim razie, jest to podbijanie ceny, czy też ów symulator w pakiecie daje tyle dobrego, że warto dołożyć 100zł więcej? Wyjaśni ktoś te różnice? Czy ten symulator w pakiecie to rzeczywiście FMS, czy też inny program? I tak z ciekawości, zna ktoś sklep modelarski na ulicy Conrada, na Chomiczówce? Tam miałbym najbliżej, ale nie mogę znaleźć ich strony.
Raffik Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 w dziale gielda ktos chcial sprzedac lame - zainteresuj sie moze tym ogloszeniem.
oki188 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Opublikowano 7 Czerwca 2008 ten w zestawie to coś jak FMS (grafika ta sama) więc nie warto dawać aż 100zł więcej bierz bez kabelka a kabelek dokup dodam że kabelek USB można też wykorzystać w lepszych symulatorach
Tytan Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Czy ta droższa Lama nie ma aparatury na 2,4Ghz.Być może Jest różnica w cenie między 35Mhz a 2,4Ghz w sterowaniu Lamy.
madrian Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2008 Niestety, akurat tej informacji sprzedawca nie zamieścił, ograniczjąc się do "4-kanałowa aparatura". Ale dziękuję za pomoc. O szczegóły zapytam się przy wizytacji sklepów. Zawsze przecież można objechać kilka na raz. Co do Giełdy, to klient się już znalazł.
oki188 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Co do sterowanie to nie ma żadnej różnicy tak samo steruje się nadajnikiem w 2.4ghz jak i w 35Mhz różnica w tym że 2.4ghz to nowość i od razu cena idzie w górę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.