Maureis Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Różne informacje wyczytałem, w jednej instrukcji jest napisane tylko, że napięcie 12V, w drugiej że 12V i min. 8.5A. Na forum wczytałem, że 2A, więc już sam nie wiem Wolę się upewnić na 100%. Nie chcę czegoś zepsuć zwłaszcza już przy ładowaniu
lukas 39 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jaka ładowarka ? większość ładowarek zasila się 12 V ,.. zasilacz sieciowy , bądż akumulator samochodowy,moto i td.12 voltowy.
Maureis Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mam "Ładowarkę 12V 800mAh do pakietów lipo 2-3s (7,4 - 11,1V) wraz z adapterem "Jack - Krokodylki". Te krokodylki to ja mam gdzieś podpiąć czy mogę zamiast nich zasilacz używać? Bo o to się rozchodzi, nie wiem może źle to opisałem
PK999 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mam "Ładowarkę 12V 800mAh do pakietów lipo 2-3s (7,4 - 11,1V) (...) Do tego wystarczy zasilacz 12v 1A. Prąd oczywiście może być większy. Nie robi to problemu.
Maureis Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ok, dzięki wielkie, to przy okazji jeszcze spytam - w takich warunkach (temperatura poniżej zera) nie zalecane jest latanie? Wyczytałem że bateria powinna być używana od 5 do 50 stopni.
latacz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 weź z domu baterie o temp pokojowej -przewoź w ciepłym samochodzie -ewentualnie zawinięte w szmatę i w jakimś bezpiecznym opakowaniu (li-pole potrafią się nieźle palić np. w wyniku zwarcia, przebicia, przeładowania) -zamontuj ciepłą w modelu -i szybko w górę -w locie sama się podgrzewa. Ewentualnie w modelu troszkę zatkać otwory chłodzące -zasysające powietrze. Nie przesadzić z tym zatykaniem żeby nie przegrzać pakietu. Po locie pakiet raczej będzie ciepły. Bezpiecznie zapakować... - wyjąć drugi z futerka i znowu w górę. Unikać ładowania na mrozie. Podobnie unikać ładowania pakietów gorących po locie. Przy ładowaniu pakiety mają mieć temp pokojową. Ja latałem wiele razy i przy -15*C jeśli wiatr zbytnio nie dokuczał -powiedziałbym, że zimno bardziej szkodzi modelarzowi... trudniej się rozgrzewa i lądowanie na śniegu czasem drapie model. czasem jest twardo.
Maureis Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Może być taki zasilacz? http://allegro.pl/zasilacz-wtyczkowy-42w-12v-dc-16-8w-14-4w-warszawa-i4834120812.html Totalnie tego nie ogarniam
qba Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ja od dłuższego czasu mam taki zasilacz https://gimmik.pl/Zasilacz_GPX_12V_5A,o,2314.html , używanym z imaxem B6, w gimmiku pod marką greenbox. Ogólnie polecam Ci zakup takiej ładowarki, akumulator Ci za to podziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi