JumperTomek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam, chciałbym zakupić to http://allegro.pl/wywazarka-reczna-do-smigiel-wysylka-24h-i5458527136.html i zrobić z drewna obudowę. Użyć magnesów ze starego silnika od pionieera. Nie będą za słabe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Najpierw się zapytaj czy ośka jest stalowa, bo bez tego nie utrzyma Ci się na magnesach. A spotkałem się z takimi co nie były. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zależy jakie śmigła stosujesz. Do małych śmigiel, lekkich np gws to spokojnie, ale wątpię ze utrzymie drewniane 18". Przy większych, cięższych smiglach możesz to oprzeć na zyletkach i też będzie dobrze. Moja wywazarke zrobiłem z pręta gwintowanego 3mm, końcówki oszlifowane w stożek na wkrętarce. Jakieś magnesy do tego i gra. Statywu nie mam, wkrecam to w imadelko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 O, w sumie w imadło może być zapytam jak z tą ośką właśnie śmigła 10x45 carbonowe czyli nie duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tylko szczęk imadła nie ściskaj tak żeby ciasno os była, tylko ok 2mm szczeliny tak żeby os z jednej strony opierała się na magmesie,a druga w polu magmetycznym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za info jutro ją zamówię jak mi odpiszą czy jest stalowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opis : http://motylasty.pl/warszt_3.html#warsztat7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Koledzy, na aliexpres są wywazarki magnetyczne gotowe za 4 dolary. Trzeba tylko poczekać że trzy tygodnie na dostawę która jest darmowa. Ja już zamówiłem. Jak dojdzie to zdam relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi