Snafu Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Witam. Chcę zasięgnać rady odnośnie tego, jaką ładowarkę kupić. Zakupiłem Accucela 6 80w ale sprzedałem bo doszedłem do wniosku, że dołoże jeszcze troszkę do czegoś bardziej pewnego, i dokładniejszego. Zatem co w w/w budżecie jest godne polecenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Internet explorer nie pozwala mi wklejać linków , sorry, więc opisowo: 1. Icharger 106b plus na 6cel. Ok. 80EURO Kupiony u chińczyków zmieści się w budżecie 2. Jak chcesz więcej cel - to model 206b. Sto parę EURO. Plus przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snafu Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Właśnie I Charger 106b+ chodzi mi po głowie. Nie wymieniałem go z racji tego, żeby nic nie sugerować. Jak się ten 106B+ sprawuje? Jak balansuje pakiety? Jakaś jeszcze propozycja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mi się sprawuje bardzo dobrze. A balanser możesz kalibrować, ale u mnie nie było potrzeby, bo fabrycznie było o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Użytkuję trzy ładowarki 106B+ już kilka lat. Dwie najstarsze maja aktualizowany program i wszystkie pracują bez żadnych usterek. Są dokładne a trzy pozwalają na szybsze ładowanie akumulatorów przed wyjazdem na latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Boże, widzę potrójnie... Adam, czym się kierowałeś, robiąc trzy identyczne zestawy ładowarka-zasilacz? Nie lepiej byłoby kupić przynajmniej 1 ładowarkę obsługującą dwa pakiety jednocześnie? A już na pewno 1 zasilacz obsługujący dwie ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snafu Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Adam, jak będziesz ładował 2 pakiety jedną ładowarką to przy 2 będziesz mógł ładować 4 pakiety. Jedna będzie Ci zbędna:) chętnie odkupie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Mam jeszcze "cudo" Hitec-a na cztery porty O moich perypetiach z nim napiszę w oddzielnym temacie. Wszystko to w celu skrócenia czasu przygotowań do wyjazdu na latanie. Bartek masz rację ale kupowałem je siedem lat temu. Mają naprawdę bardzo dobre parametry, dodam że najstarsze moje pakiety mają również siedem lat i jeszcze na nich latam. Funkcja "storage" jest bardzo przydatna i nie wolno z niej rezygnować. Zasilacze Robbe też są świetne. Tomek niestety nie mogę żadnej sprzedać ponieważ każdą traktuję jak "zaufanego przyjaciela" Natomiast widziałem je na alledrogo i w jakimś sklepie, jak znajdę to wstawię link. Cena jest porównywalna. Są też dostępne na HobbyKing Europe http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__46814__iCharger_106B_plus_250W_6s_Balance_Charger_EU_Warehouse_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czepiłem ,bo zazdroszczę Wiem, ile to daje w przygotowaniach do wyjazdu na lotnisko. Mam jedną taką ładowarkę i chętnie miałbym drugą. Już nie mówiąc o zasilaczu, obecnie 50W, co dla tej ładowarki jest żartem. W pośpiechu ratuje mnie stary Imax, ale co trzy ładowarki to nie dwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi