TomekBZ Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Na stronie p.Duranti wyraźnie pisze, że "koszt to ok 10€ i jest to raczej coś w stylu wolnych datków niż ceny za program czy też wynagrodzenia za wykonaną pracę" Cytat z oryginalnej włoskiej wersji strony, w angielskiej zostało to mocno okrojone, lecz również jest mowa o 10€ :wink: Wszystko się zgadza oprócz tego, że widar123 pytał o wersję PRO czyli PROFESSIONAL a takową p. Duranti dostarcza na CD (700 MB) za uzgodnioną wcześniej opłatą. Cena 10 Euro dotyczy natomiast pełnej "aktywacji" wersji 2.22, która jest jednak od wersji PRO znacznie uboższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 ABViewer6 program do plików dxf ,dwg fajny podgląd druku w dowolnej skali na A4ABViewer6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A czy jest jakiś wzór, program na przeliczenie i zastąpienie np. śmigła dwupłatowego 8x4,3 i wyliczenia jego odpowiednika dla 3-płatowej wersji? Może to nie warte zachodu, ale chciałbym dobrać odpowiedniej wielkości śmigiełka do Twin Stara II. Oczywiście do silnika jest zalecana wersja 8x4,3 dwupłatowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A czy jest jakiś wzór, program na przeliczenie i zastąpienie np. śmigła dwupłatowego 8x4,3 i wyliczenia jego odpowiednika dla 3-płatowej wersji? Schier podaje, że śmigło trójłopatowe powinno mięć średnicę równą 0,93 średnicy śmigła dwułopatowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Schier podaje, że śmigło trójłopatowe powinno mięć średnicę równą 0,93 średnicy śmigła dwułopatowego. Znalazłem ciekawy programik do wyliczenia dokładnie tego, o co mi chodziło i nie tylko. Program nazywa się ThrustHP Calculator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 No niestety ale bez literatury nie bardzo się można obejść. A już bez dostępu do profili modelarskich to tragedia się robi. Pamiętam jak rysowałem profile na podstawie tabelek. To były czasy. Teraz panie to CAD-y , komputery , drukarki . Aktualnie jestem w trakcie uzupełniania swojej "białej serii" , oczywiście tylko w tematyce modelarstwa lotniczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 czy są jakies programy modelarskie na androida 2,1 ? to co na komputer tylko na komorke przydaloby sie tez programowanie za pomoca jakiejs przejsciowki z telefonu regulatorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Pozwoliłem sobie wyczyścić ten temat ze zbędnych /w moim i nie tylko - przekonaniu/ wpisów. Kto ma ochotę dyskutować o potrzebie studiowania fachowej literatury, lub też chce przekonywać Koleżeństwo o całkowitej zbyteczności tegoż, jest bardzo uprzejmie proszony o udanie się do naszego "HP" i tam zawzięcie, ale też merytorycznie wdawać się w polemiki. Temat jest zdyt cenny, aby w nim akurat robić sobie miejsce na osobiste wytyki czy złośliwostki. Czekam na kolejne programy i programiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam , nie mogę znaleźć arkusza do liczenia pasów dźwigara , była taki fajny jakiś czas temu . Ktoś ma zapisany link ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Spolszczyłem niemiecki program do obliczenia kąta zaklinowania statecznika. W oryginale do pobrania na stronie Piotra Piechowskiego http://www.piotrp.de/MIX/ewd.htm Więc jeżeli kogoś odstraszają takie pojęcia jak: "Tragfläche" czy "Höhenleitwerk" to proszę o wiadomość na PW a program prześlę. Chciałem załączyć plik do posta ale "Nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Czy ktoś próbował tych aplikacji na androida?: https://play.google....d=DarajabMobile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.