kapi0908 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 A ja też mam pytanie, czy firmy ubezpieczeniowe, oferujące takie OC wymagają aby posiadać uprawnienia UAVO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 "Takie" OC czyli jakie? Ja za moje OC (zwyczajne warunki, składka poniżej stówy, kwota ubezpiecznia 500tys.) )nie musiałem pokazywać żadnych papierów. Może jakbym chciał się ubezpieczać na takie miliony jak Kolega wcześniej, to by poprosili o pokazanie jakiegoś papieru potwierdzającego kwalifikacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Zakładając ubezpieczenie obowiązkowe na samochód osobowy, nikt się przecież nie pyta czy masz prawo jazdy, ważne jest żeby składki były systematycznie opłacane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Nie pyta się nikt po "tamtej" stronie, bo nie ma interesu. Jak nie zapytają, a nie masz - Twoja wina, odszkodowania "zero". Faktycznie, może dobrze byłoby się zorientować, czy w ichnich zapisach jest taki wymóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi