Elkojote Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Leciał prosto jak drążek steru był wychylony ponad 50% w prawo Oj to musiało by być fest krzywo ... ponad 50% wychylenia tej "łopaty" ??? , moja mała Lazy Bee jest tak skatowana i połamana i wymiętolona , a wystarczy parę piknięć trymerem i leci równiutko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dziś i ja oblatałem swojego Slowlego. Tylko jeden lot bo zimno a jak zwykle byłem z dziećmi. Córka była w pełnej gotowości, ale dzisiaj moim zdaniem jak na naukę dla niej troszkę za mocno wiało. Została więc operatorem "kamery smartfonowej". Spóźniła się z nagraniem startu, ale dalej dawała radę. Filmik nie jest idealny, ale widać, że Slowly lata naprawdę powoli. Pod lekki wiatr praktycznie stoi w miejscu, z wiatrem wlecze się po niebie. Idealny do nauki. Wystartował prosto, wyważenie na ok 25% cięciwy, lekko na dziób i chyba dzisiaj było idealne. Lata prosto, fajnie, przewidywanie. A oto filmik, na razie bez podkładu w postaci "Marsylianki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Wydaje mi się, że powinieneś powiększyć skłon silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Wydaje mi się, że skłon jest w miarę duży. Wygląda jakby ciągle szedł w górę, ale po pierwsze leciał pod wiatr i dodatkowo przed startem trymerkiem wysokości podniosłem ster o 3-4 kliknięcia gdyby okazało się, że silnik ciągnie za mocno w dół. Później zapomniałem w locie wyrównać. Do oceny skłonu zdjęcie poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Ja też mam wrażenie jakby mojego ciągnęło mocno do góry jak dodaję powyżej 75% gazu... Muszę sprawdzić skłon przy okazji, ale mam dokładnie jak w planach. A lata taaaak szybko że ledwo aparat go łapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Pięknie uchwycony w locie . Ja w piątek z rodzinką jadę do teściów do Osielca i zamierzamy z córką polatać w Twoich i Grzegorza okolicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 No to w końcu zobaczyłem w powietrzu tą piękność , gratulacje Paweł , widzę że level coraz wyższy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Eee, ja to zwykły amator. Ale nie powiem, wciągnęła mnie ta prosta konstrukcja i jak tylko miałem czas to chciałem skończyć i ulotnić. Coś w tym jest, że kolejne chce się budować coraz ładniejsze, nawet Biesa odstawiłem. A i latanie wydaje się prostsze i ciekawsze. Teraz ja czekam na Twojego Hibou! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Paweł fajnie Ci ten Twój lata. Jak mi się uda to też wstawię film bo moja mała kamerzystka zasłoniła palcem obiektyw i nagrała się ciemność z głosem... Co do klejenia to faktycznie wciąga, tego nie da się ukryć daje frajdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jak takie tempo budowy macie i obloty takie udane to wybierać coś nowego http://rcplans.ru/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Już mi się ważka spodobała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jest w czym wybierać ja za każdym razem coś tam wypatrzę , tylko nie sposób wszystkiego zrobić ale jak we trójkę będziemy kleić to zrobimy wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Może na Żara w tym roku zrobić coś fajnego i pokazać widowni wliczając Twoja Babe Jagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Albo coś takiego, cała rodzinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Może na Żara w tym roku zrobić coś fajnego i pokazać widowni wliczając Twoja Babe Jagę Pięknych modeli tam jest mnóstwo ,ale ciekawe projekty lub śmieszne też wzbudzają zainteresowanie ... , tak wiec Łukaszu masz jeszcze trochę czasu ( he he nawet mi się zrymowało , dobry znak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Trzeba pokazać że można zrobić coś za pare złotych dające frajdę z latania. Grzegorz Ty pewnie będziesz miał jakiegoś asa w rękawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 He he no aż tak to nie , chciałem zabrać Hibou ze sobą pod warunkiem że nie będzie wstyd go pokazać .. tzn. musi ładnie latać i ładnie wyglądać ,,, zobaczymy po malowaniu Mam jeszcze LazyBee moją ulubienice z podkładów mogła by się też do Żywca przejechać . Ekipa tam jest tak wyluzowana że nawet czarownica wyglądająca jak karton latający została ciepło przyjęta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Strasznie ładny modelik . Na awatarze wygląda jakbyś jej dawał buziaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Ogólnie "z sylwetki" jest sympatyczny, z bliska widać, jak bardzo estetycznie jest wykończony, no i jeszcze ten błękit W przypadku tego modelu pasuje "śliczny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Mam jeszcze LazyBee moją ulubienice z podkładów mogła by się też do Żywca przejechać . Ekipa tam jest tak wyluzowana że nawet czarownica wyglądająca jak karton latający została ciepło przyjęta Grzegorz kompletuj,zbieraj i wszystko przywoź na Żar ,łącznie z Babą jagą . Zainteresowanie takimi "wynalazkami' jest nie mniejsze od 3 -metrowych akrobatów czy 6 m szybowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi