Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leciał prosto jak drążek steru był wychylony ponad 50% w prawo

Oj to musiało by być fest krzywo ... ponad 50% wychylenia tej "łopaty" ???  , moja mała Lazy Bee jest tak skatowana i połamana i wymiętolona , a wystarczy parę piknięć trymerem i leci równiutko ! 

Opublikowano

Dziś i ja oblatałem swojego Slowlego. Tylko jeden lot bo zimno a jak zwykle byłem z dziećmi. Córka była w pełnej gotowości, ale dzisiaj moim zdaniem jak na naukę dla niej troszkę za mocno wiało. Została więc operatorem "kamery smartfonowej". Spóźniła się z nagraniem startu, ale dalej dawała radę. Filmik nie jest idealny, ale widać, że Slowly lata naprawdę powoli. Pod lekki wiatr praktycznie stoi w miejscu, z wiatrem wlecze się po niebie. Idealny do nauki. Wystartował prosto, wyważenie na ok 25% cięciwy, lekko na dziób i chyba dzisiaj było idealne. Lata prosto, fajnie, przewidywanie. A oto filmik, na razie bez podkładu w postaci "Marsylianki"  :)

Opublikowano

Wydaje mi się, że skłon jest w miarę duży. Wygląda jakby ciągle szedł w górę, ale po pierwsze leciał pod wiatr i dodatkowo przed startem trymerkiem wysokości podniosłem ster o 3-4 kliknięcia gdyby okazało się, że silnik ciągnie za mocno w dół. Później zapomniałem w locie wyrównać. Do oceny skłonu zdjęcie poniżej.

post-17396-0-89513200-1458399066_thumb.jpg

Opublikowano

Ja też mam wrażenie jakby mojego ciągnęło mocno do góry jak dodaję powyżej 75%  gazu... :( Muszę sprawdzić skłon przy okazji, ale mam dokładnie jak w planach. A lata taaaak szybko że ledwo aparat go łapie ;)

post-15562-0-78245200-1458406041_thumb.jpg

Opublikowano

Eee, ja to zwykły amator. Ale nie powiem, wciągnęła mnie ta prosta konstrukcja i jak tylko miałem czas to chciałem skończyć i ulotnić. Coś w tym jest, że kolejne chce się budować coraz ładniejsze, nawet Biesa odstawiłem. A i latanie wydaje się prostsze i ciekawsze. Teraz ja czekam na Twojego Hibou!

Opublikowano

Paweł fajnie Ci ten Twój lata. Jak mi się uda to też wstawię film bo moja mała kamerzystka zasłoniła palcem obiektyw i nagrała się ciemność z głosem... Co do klejenia to faktycznie wciąga, tego nie da się ukryć daje frajdę :)

Opublikowano

Jest w czym wybierać ja za każdym razem coś tam wypatrzę , tylko nie sposób wszystkiego zrobić ale jak we trójkę będziemy kleić to zrobimy wszystkie :)  

Opublikowano

Może na Żara w tym roku zrobić coś fajnego i pokazać widowni wliczając Twoja Babe Jagę 

Pięknych modeli tam jest mnóstwo ,ale ciekawe projekty lub śmieszne też wzbudzają zainteresowanie ... , tak wiec Łukaszu masz jeszcze trochę czasu ( he he nawet mi się zrymowało , dobry znak) 

Opublikowano

Trzeba pokazać że można zrobić coś za pare złotych dające frajdę z latania. Grzegorz Ty pewnie będziesz miał jakiegoś asa w rękawie

Opublikowano

He he no aż tak to nie , chciałem zabrać Hibou ze sobą pod warunkiem że nie będzie wstyd go pokazać .. tzn. musi ładnie latać i ładnie wyglądać ,,, zobaczymy po malowaniu :) 

Mam jeszcze LazyBee moją ulubienice z podkładów mogła by się też do Żywca przejechać .

CAM00178%5B1%5D.jpg

CAM00184%5B1%5D.jpg

Ekipa tam jest tak wyluzowana że nawet czarownica wyglądająca jak karton latający została ciepło przyjęta :)  

Opublikowano

Mam jeszcze LazyBee moją ulubienice z podkładów mogła by się też do Żywca przejechać .

CAM00178%5B1%5D.jpg

CAM00184%5B1%5D.jpg

Ekipa tam jest tak wyluzowana że nawet czarownica wyglądająca jak karton latający została ciepło przyjęta :)

Grzegorz kompletuj,zbieraj i wszystko przywoź na Żar ,łącznie z Babą jagą :) .

Zainteresowanie takimi "wynalazkami' jest nie mniejsze od 3 -metrowych akrobatów czy 6 m szybowców  ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.