hubert_tata Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 To pewnie przy modelu z lotkami kierunku albo nie używasz wcale albo jak ci się przypomnie Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dokładnie o ten model mi chodziło Hubercie... ma taki wznios , że przy bezwietrznej pogodzie lata jak po sznurku a ma trochę większe obciążenie powierzchni z uwagi na ciężki pakiet.U mnie lata na 480 race , wariat to nie jest ale na odstresowanie się jest wporzo.Jak nie ma czasu na większą wyprawę ,wtedy zabieram go na łączkę i w góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Teraz widzę skąd brały się moje opory do takich modeli, wy sobie przestawiacie kanały w aparaturach i wam wszystko jedno czy są lotki czy ich nie ma, ja tego nie wziąłem pod uwagę i miałem problemy Wracając do tematu to mam jeszcze wątpliwości czy model z depronu może być napedzany spaliną ?? Czy nie rozpusci go paliwo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Ja w swoich początkach popełniłem w sumie 5 modeli spalinowych w których depron wykożystany był na szeroką skalę w zasadzie jako pokrycie konstrukcji drenianej. Oklejałem go zawsze filią pakową i nic nie dobrego się nie działo. Trzeba przyznać że konstrukcje takie są proste w wykonaniu i tanie jednak o wiele mniej "żywotne" niż konstrukcje klasyczne i dość wcześnie mimo brak kraks musiały odejść na emeryturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 dzisiaj zażyczyłem sobie zestaw Wicherka na urodziny, na początku marca, a na teraz będę chciał jednak coś z depronu, muszę zaatakować Praktikera i znaleść materiał do budowy Póki co minimum kosztów, maksimum radochy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 a jaki silnik masz do tego wicherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 do wicherka to planuje spalinę coś koło 1cm, a ja mam narazie TowerPro Bm2408-21 ale on chyba nie da rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 do wicherka to planuje spalinę coś koło 1cm, a ja mam narazie TowerPro Bm2408-21 ale on chyba nie da rady Myślę, że da radę bez najmniejszego problemu. Latałem Wicherkiem 10 na szczotce EPS350 z pakietem typu NiCd (8xAA)- był ciężki (560g), ale latał. Na bezszczotce samoróbce i lipolach (420g), to idealny model do relaksacyjnego latania-puszczasz stery bierzesz aparat, a model leci sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Pod ten silniczek możesz też spróbowac zbudowac coś a'la Fokera E.I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wróciłem z zakupami z Praktikera Kupiłem depron 3mm 1,2mx0,5m paczkę Trochę różnych listewek i kawałek sklejki Mogę się szykować do robienia czegoś ale to już chyba w osobnym wątku bo ten już chyba został wyczerpany i padło na wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.