mayster8405 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Mam do kolegów pytanie, a mianowicie; dostałem od kolegi regielek firmy nieznanej /zerwana metka/ około 40A, bez kabli do silnika.Wlutowałem kabelki . Podłączyłem pakiet do samego regulatora. i po chwili stwierdziłem że regulator jest letnio- ciepły. Pytanie, czy to jest normalne !? Ponadto, mam fajny radiatorek, pasujący wymiarami do blaszki w regulatorze, pomyślałem że nie zaszkodzi go zamontować . Pytanie, czym go przykleić i czy coś musi być między blaszką a radiatorem. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli chodzi o klejenie to według mnie najlepiej będzie klejem termoprzewodzącym, można go dostać w sklepach elektronicznych np. tutaj AG TermoGlue 10g Lub taki Arctic Silver ASTA-7G - jednak ten ma już wysoką cenę i raczej nie opłaca się w tym wypadku, choć ma lepszą przewodność ciepła. Najlepiej żeby między blaszką, a radiatorem nie było nic a szczególnie powietrza, które bardzo źle przewodzi ciepło . I dlatego stosuję się pastę lub klej termoprzewodzący, aby wypełnił wszelkie rysy i wgłębienia na powierzchniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 O taki klej mi chodzi.Moje pytanie nie było precyzyjne, bo pastę mam i stosuję i chodziło o to czym radiator przykleić. Po ponownym sprawdzeniu, okazało się że regielek jest zimny ale nie podaje napięcia na odbiornik. Sprawdziłem czy przewody są nie przerwane i jest wszystko ok. Myślę że regulator jest do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi