yarecki61 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Planuje zakup modelu akrobacyjnego pod silnik benzynowy 30ccm. Nie mogę się zdecydować który wybrać..... https://modelmotor.pl/phoenix-model-extra-300s-190cm.html https://www.ef3m.pl/pl/p/SBACH-342-30CC-Tunderbolt-wersja-ALU/1064. Może coś podpowiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Zależy jakie latanie preferujesz . Sbach nerwusek,taki zawadiaka,raczej do szybszych przelotów i ostrej akrobacji ,choć i muła z niego zrobisz ,rasowy wygląd ale niekoniecznie bardzo ładny. Extra bardziej uniwersalna ,klasyka modeli akrobacyjnych,pewne właściwości lotne,piękna (aczkolwiek firmy nie znam). 1 do 0 dla Extry (dla mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Miałem takiego Sbacha , tak jak Rafał pisze taki mały nerwus lubi prędkość i potrafi czasem psikusa zrobić w niskich prędkościach ale dobrze go wspominam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 ale dobrze go wspominam Po sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 przed też co by nie pisać trochę nim polatałem i nawet jako holówka dawał radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Wiem ,wiem,sam latałem kilka lotów ,oblatywałem taki model z silnikiem 35 cm i daje radę . Ale każda Extra lepsza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio2000 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Wiem ,wiem,sam latałem kilka lotów ,oblatywałem taki model z silnikiem 35 cm i daje radę . Ale każda Extra lepsza . Witam jak Rafał powiedział Extra ale jak bym miał kupować to bym kupił Extre ale z Goldwinga latałem tą niebiesko biała i fajnie lata przewidywalna ale trzeba mieć oczy otwarte Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Jarek, jeśli Sbach GW to nie w tej wersji z linka. Jeszcze nie wylądujesz, a już się połamie . Konstrukcja kadłuba taka, że nie wiadomo jak go chwycić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dzięki za wyczerpujące wypowiedzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jarek, to że się połamie, miało być o podwoziu. Nie o całym modelu. Bezwzględnie trzeba je wzmocnić nawet w wersji v.3. Tylko, że kadłub jest taki, że do końca nie wiadomo jak to zrobić. Z drugiej strony w czasie oblotu, to był mój drugi model po Jaku 54 z Rc Factory, który nie wymagał klikania trymerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Chyba jednak wezmę tę Extre.Czy może ktoś z Was ma lub miał ten model..... http://hobby-model.pl/extra-300s-160-1900mm-arf-ph082-phoenix-model.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Extra zamówiona...Czekam na kuriera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Gratki .Może zrobisz małą prezentację jak przyjdzie model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Będą zdjęcia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Niestety zakup extry muszę przełożyć na póżniej. Muszę do obecnej ceny dozbierać kasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Napisałeś, że już zamówiona.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 No tak zgadza się,zamówiłem ją,nawet z pracy dzwoniłem czy mają to zamówienie. Po pracy sprawdziłem maila,i okazało się że zamówienie anulowano.Jak zamawiałem,na sklepie był dostępny w cenie 1021zeta. Za małą chwilę już nie był dostępny.Coś nie tak.....no ale nie wnikam.Dozbieram,i tak kupię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Faktycznie sporo podskoczyło. O połowę drożej niż było. Wydaje mi się, że już nie za bardzo się opłaca. Nie myślałeś o czymś od Hangar9 albo Pilot? Mój kolega z klubu ma trzy extry z firmy Pilot i jest bardzo zadowolony. A latają na prawdę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Na razie Extra 300s z Black Horse.Wyposażona w elektronikę,podzespoły sprawdzone.Teraz tylko pogoda i w górę... https://www.youtube.com/watch?v=wlNidDZOYjQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 No,w końcu kilka wolnych dni,pogoda super,no i znalazł się czas na oblot extry.Model lata super,jest szybki.Na pełnym gazie(silnik asp 12ccm plus śmigło 12x6)wspina się pionowo w górę jak rakieta. Ogólnie jestem pod wrażeniem.Niestety nie mam filmiku z oblotu,a to z powodu braku kamerzysty.Mam kilka fotek modelu po locie,które na pewno nie oddadzą tego co film.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi