yarecki61 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 Jasne Tomku,kapcie będą zdjęte...
Shock Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Tomek ma zdecydowaną rację że wyłamane podwozie z owiewkami podwijając się, robi dziury w poszyciu skrzydła ,foli,balsie. Jednak wg mnie ,powinno się oblatywać model kompletny ,z owiewką silnika ,kół, dlatego że te elementy jednak trochę ważą ,mają pewien opór i mogą zmieniać charakterystykę lotu,wyważenie oraz wpływają na wygląd -Extra bez owiewek kół wygląda po prostu marnie (na bank, lot z owiewkami kół lub bez nich da się zdecydowanie odczuć) Ja nie zakładałbym od razu wyłamanego podwozia ,trzeba tak latać by uniknąć takiej sytuacji a że kiedyś może się przydarzyć ,no takie nasze hobby . To tak jakby świeżemu adeptowi prawa jazdy zdemontować reflektory z przodu bo może od razu stuknąć autem .
yarecki61 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 W usterzenie poziome zawiasy wklejone.Jutro c.d..
yarecki61 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 Dzisiaj ciąg dalszy.Usterzenie wysokości i kierunku wklejone.Jutro jak czas pozwoli,dalsze prace w delikatnym ,,poprawieniu" fabryki. 1
yarecki61 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W oczekiwaniu na motor.Jutro dostawa przez DHL,i pierwsze przymiarki...
yarecki61 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 No i jest .Kurier dzisiaj dostarczył oczekiwany motor.Jest to mój pierwszy model z silnikiem benzynowym (nie licząc dwóch modeli z napędem żarowym),dlatego po otwarciu kartona,o mało co nie spadła mi wara na podłogę.Pisząc to jeszcze jestem w szoku . A tak poważnie to super motorek.Ma on kilka ulepszeń,o czym jest napisane na stronie F3M.Zamieściłem kilka fotek,ale muszę to jeszcze ogarnąć i zacząć składać.Chociaż model chyba będzie gotowy na przyszły sezon,także nie ma pośpiechu.
robas69 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jarek, pamiętaj o dobrym wytrasowaniu otworu na cięgno gazu i właściwym ustawieniu maski w stosunku do silnika. Masz ustawiony skłon na domku? Wykłon widać.
yarecki61 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jasne Robert,będę zwracał uwagę...
Michal3013 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Podetnij osłonki na podwozie przy kadłubie. Kołowanie u nas na kobylnicy, a już nie mówiąc o lądowaniu, skończy sié stratą osłon;)
yarecki61 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dzisiaj doszedł zamówiony regulator,do zasilania serw i odbiornika.
yarecki61 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Myślę teraz nad zamówieniem serw,pakietów lipol do zasil.układu zapłonowego i elektroniki,i parę innych rzeczy.Muszę troszkę pogłówkować jak porozmieszczać to wszystko w kadłubie,gdyż są tylko dwie półki,no i z przodu półka na zbiornik paliwa.Tak to wygląda....
robas69 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jarek, zamontuj silnik, instalację paliwową, serwa w kadłubie, w tym gazu, maskę silnika i sprawdź wyważenie. Dopiero po tym zastanawiaj się nad rozmieszczeniem akumulatorów, regulatora, wyłącznika itp.
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Jestem w trakcie zamawiania kill switcha... https://www.ef3m.pl/pl/p/Kill-switch-radiowy-wylacznik-zaplonu-V-2.0/131 Poradzono mi,aby śruby skręcające silnik odkręcić,i wkręcić je na klej do gwintów.Co o tym sądzicie ?...
Shock Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Fabrycznie skręcony silnik zostaw w spokoju ,mocowanie silnika na szpilkach jak najbardziej a nawet wskazane na kleju.
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ok. Rafał,to motorka nie ruszam..
Shock Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A jak tam ,planujesz jakieś docieranie ,na stanowisku ,w modelu ?
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Co do docierania,to się zastanawiam.Wiesz,łatwiej mi w modelu,zamontować skrzydła i docierać,no chyba że skołuje sobie jakieś stanowisko...
bjacek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Docieraj w modelu. Co ma odpaść, to odpadnie na ziemi, a nie w powietrzu. Benzyna zdrowo trzęsie - niech wytrzęsie tę twoją Ekstrę zanim polecisz
robas69 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 mocowanie silnika na szpilkach jak najbardziej a nawet wskazane na kleju. Jarek, tylko nie na czerwonym. Na niebieskim skręć.
Rekomendowane odpowiedzi