yarecki61 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Jasne Tomku,kapcie będą zdjęte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Tomek ma zdecydowaną rację że wyłamane podwozie z owiewkami podwijając się, robi dziury w poszyciu skrzydła ,foli,balsie. Jednak wg mnie ,powinno się oblatywać model kompletny ,z owiewką silnika ,kół, dlatego że te elementy jednak trochę ważą ,mają pewien opór i mogą zmieniać charakterystykę lotu,wyważenie oraz wpływają na wygląd -Extra bez owiewek kół wygląda po prostu marnie (na bank, lot z owiewkami kół lub bez nich da się zdecydowanie odczuć) Ja nie zakładałbym od razu wyłamanego podwozia ,trzeba tak latać by uniknąć takiej sytuacji a że kiedyś może się przydarzyć ,no takie nasze hobby . To tak jakby świeżemu adeptowi prawa jazdy zdemontować reflektory z przodu bo może od razu stuknąć autem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 W usterzenie poziome zawiasy wklejone.Jutro c.d.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Dzisiaj ciąg dalszy.Usterzenie wysokości i kierunku wklejone.Jutro jak czas pozwoli,dalsze prace w delikatnym ,,poprawieniu" fabryki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W oczekiwaniu na motor.Jutro dostawa przez DHL,i pierwsze przymiarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 No i jest .Kurier dzisiaj dostarczył oczekiwany motor.Jest to mój pierwszy model z silnikiem benzynowym (nie licząc dwóch modeli z napędem żarowym),dlatego po otwarciu kartona,o mało co nie spadła mi wara na podłogę.Pisząc to jeszcze jestem w szoku . A tak poważnie to super motorek.Ma on kilka ulepszeń,o czym jest napisane na stronie F3M.Zamieściłem kilka fotek,ale muszę to jeszcze ogarnąć i zacząć składać.Chociaż model chyba będzie gotowy na przyszły sezon,także nie ma pośpiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jarek, pamiętaj o dobrym wytrasowaniu otworu na cięgno gazu i właściwym ustawieniu maski w stosunku do silnika. Masz ustawiony skłon na domku? Wykłon widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jasne Robert,będę zwracał uwagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Podetnij osłonki na podwozie przy kadłubie. Kołowanie u nas na kobylnicy, a już nie mówiąc o lądowaniu, skończy sié stratą osłon;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dzisiaj doszedł zamówiony regulator,do zasilania serw i odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Myślę teraz nad zamówieniem serw,pakietów lipol do zasil.układu zapłonowego i elektroniki,i parę innych rzeczy.Muszę troszkę pogłówkować jak porozmieszczać to wszystko w kadłubie,gdyż są tylko dwie półki,no i z przodu półka na zbiornik paliwa.Tak to wygląda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jarek, zamontuj silnik, instalację paliwową, serwa w kadłubie, w tym gazu, maskę silnika i sprawdź wyważenie. Dopiero po tym zastanawiaj się nad rozmieszczeniem akumulatorów, regulatora, wyłącznika itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tak,chyba tak zrobię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Jestem w trakcie zamawiania kill switcha... https://www.ef3m.pl/pl/p/Kill-switch-radiowy-wylacznik-zaplonu-V-2.0/131 Poradzono mi,aby śruby skręcające silnik odkręcić,i wkręcić je na klej do gwintów.Co o tym sądzicie ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Fabrycznie skręcony silnik zostaw w spokoju ,mocowanie silnika na szpilkach jak najbardziej a nawet wskazane na kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ok. Rafał,to motorka nie ruszam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A jak tam ,planujesz jakieś docieranie ,na stanowisku ,w modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Co do docierania,to się zastanawiam.Wiesz,łatwiej mi w modelu,zamontować skrzydła i docierać,no chyba że skołuje sobie jakieś stanowisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Docieraj w modelu. Co ma odpaść, to odpadnie na ziemi, a nie w powietrzu. Benzyna zdrowo trzęsie - niech wytrzęsie tę twoją Ekstrę zanim polecisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 mocowanie silnika na szpilkach jak najbardziej a nawet wskazane na kleju. Jarek, tylko nie na czerwonym. Na niebieskim skręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi