Vesla Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam Mam problem z ESC. Całość opisałem w poscie o budowie mojego PZL. Dlatego pozwolę sobie wkleic zawartość tego postu: Całość tutaj: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/56513-pzl-26-napolskimniebiepl/page-3&do=findComment&comment=614380 No i mam pewien kłopot. Może ktoś mi jest w stanie podpowiedzieć. ESC po spięciu z silnikiem zachowuje się tak jak na filmie i nie reaguje na żadne wychylenie dźwigni gazu. Przestawiałem ESC w ustawienia fabryczne i nic nie pomogło. Na kolejnym filmie widać jak ESC zachowuje się po podpięciu baterii 3S. Ten sam silnik podpiąłem z innym ESC (ten sam typ ESC) i działa bez problemu. Elementy są fabrycznie nowe i jeszcze nie były testowana, baterie naładowane. W dalszej części filmy zmieniam baterię na 3S i wtedy to w ogóle zaczynają się cuda. Macie może jakieś pomysły co może być przyczyną takiego zachowania? ESC Redox 20A Silnik Emax2812 kV1534 https://youtu.be/rIMpI4MRcpM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSpiekMan Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam, Dostrzegam pewne podobieństwo z problemem, który przytrafił mi się w zeszłym roku. Regulator wydawał 3 krótkie piki, potem schodkowy dźwięk i koniec. Nie dało się go zaprogramować. Życzę powodzenia, bo mnie się nie udało go naprawić/ zaprogramować- złożyłem reklamację do serwisu i została przyjęta. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/56368-abc-power-30a-programowanie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Miłem to samo z Redoxem 20A. Poszedł w kosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Dziękuję. Też się tego spodziewałem ale wolałem zasięgnąć waszej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Złom nie regulator... Przechodziłem dokładnie to samo co Ty, nie udało mi się z nim dogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 ja miałem problem pomogło tylko przestawienie trymów bo regiel wykrywał położenie gazu w pozycji wiecej niż "0" i wchodził w programowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El3ment Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam. Miałem taką samą sytuację z tym regulatorem, tyle że 30A. Wysłany na serwis, powrócił do mnie sprawny. Jednak po 3 miesiącach leżenia w szafie i nie używaniu go, ponownie zaczął w ten sam sposób wariować. Teraz jest znowu na serwisie, i czekam aż wróci. Ale nie wiem czy będę go w ogóle używać, skoro potrafi wariować sam od siebie. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam. Kolega kupił redoxa 30A w komplecie razem z innymi gratami i kitem mustanga, który dla niego złożyłem (uzupełnię może niedługo stosowany wątek). Pierwszy ZONK to fakt, że regiel nie chciał gadać z dedykowaną kartą. Po podpięciu wyświetla się gąszcz lampek i karta na nic nie reaguje. Jako ciekawostkę dodam, że po wpięciu regla emax 25A, jest ten sam gąszcz i zero reakcji na przyciski. Idąc dalej, zaprogramowałem ESC z radia. Poszło gładko, wlutowałem ESC do modelu. Test na śmigle 8x3.8 SF, na pełnym gazie pokazał 20A, więc super bezpiecznie. Model przed wczoraj wykonał 2 lekkie loty z miękkimi lądowaniami celem korekty CG. Niestety po kolejnym podłączeniu do pakietu nastała cisza. BEC zasila Rx, serwa itp, niestety silnik nawet nie piśnie. Rozebrałem ESC i nie widzę, aby coś było uszkodzone/nadpalone. Próby z innym Rx i innym radiem nic nie dały. Silnik z innym reglem, działa elegancko bez względu na użyty link RC. Reasumując uważam te regle za jakąś pomyłkę. A szkoda, ponieważ są w ciągłej dystrybucji w PL i miałem zamiar w przyszłości z nich korzystać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi