Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam Nareszcie w tym dziale :jupi: A wiec chciałbym przedstawić mojego trenerka trochę o nim rozpiętość 1,2m waga jeszcze nie znana silnik MVVS 3,5ccm śmigło APC 10x4(jakie jeszcze polecacie do tego silnika?) zbiornik kavan 100ccm serwa 4x hitec hs322 akku odbiornika 1300mAh Ni-Mh aparatura Hitec Laser 4 Skrzydła konstrukcyjne balsowo-sosnowe,kryte folią Oracover. Kadłub balsowy,laminowany w całości i pokryty farbą. Stateczniki konstrukcyjne i pokryte balsą 1mm i na to folia. Podwozie z drutu 4mm,koła 50mm i 20mm Model został wczoraj oblatany,lata super Odbyłem wczoraj dwa loty i jedno lądowanie ps.Przepraszam za jakość fotek,jak zwykle marna :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Wierzyłem w Ciebie że Ci się uda i nie zawiodłeś.Gratulacje .Fajny trenerek tak na marginesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Wierzyłem w Ciebie że Ci się uda i nie zawiodłeś.Gratulacje .Fajny trenerek tak na marginesie. Dzięki dzięki Trochę już latam-prawie 2 lata więc nie mogłem zawieść 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Odbyłem wczoraj dwa loty i jedno lądowanie Że tak zapytam, a co z drugim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Takim trenerkiem idzie też akrobacje pokręcic bo silnik mvvs mocy daje sporo więc jest dobrze.Najwazniejsze, że model ma lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Odbyłem wczoraj dwa loty i jedno lądowanie Że tak zapytam, a co z drugim? \ Drugie wykonał doświadczony modelarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Gratulacje nowego modelu p.s. Ja w swoim mvvsie 3,5 dałem śmigło 9x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Na reszcie sie doczekałem oficjalnej publikacji zdjęć tej maszyny! Niezłe! też coś takiego chce Gratuluje modelu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Drugie wykonał doświadczony modelarz I tak jesteś lepszy ode mnie Jak oblatywaliśmy mojego eXtrima, to tylko Sławek nim lądował, bo moje próby były, co tu dużo gadać, marne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Piotrek_f3j/m, :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 I modelik odbył dziś kolejne dwa loty :jupi: był już 4 razy w powietrzu piątego nie liczę na początku bo z 10s lotu i silnik zgasl... Pierw wystartował instruktor i mi dał polatać,lądowanie odbyłem sam i wyszło bardzo ładnie więc na miejsce startu,odpalamy silnik już (prawie) poleciałem Zarzuciło mnie trochę i rozbiłbym model ale dzielny Nowok dzielnie wybronił sie :mrgreen: Do kołowałem do siebie,rura i model poleciał :jupi: W tym locie polatałem 11min(nie zawsze pełen gwizdek) więc czas na lądowanie no to było trochę gorsze niż tamto ale to przez trawe,chyba Następne loty spokojnie będę już odbywał sam :jupi: :jupi: :jupi: Fotka ze miejsca startu Pozdrawiam wszystkich !! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 nom Piotrek fajny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Nooo nieźle tego trenera wypieściłeś. Powiedz jak sie lata tobie spalinka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 siemka super trenerek na żywo lepiej wygląda we weekend pokażesz jak latasz 8) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Nooo nieźle tego trenera wypieściłeś. Powiedz jak sie lata tobie spalinka?? No zadygiście :mrgreen: Polubiłem je od razu,szybowce też są dobre ale spalinka teraz jest na pierwszym miejscu:) Spokojnie już sobie radze w odpalaniem itp. jak na razie korzystam z rozrusznika i grzałki instruktora ale będę musiał sobie zakupić,wtedy już nie będę skazany na instruktora i będę mógł dłużej na lotnisku zostać i polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Pogratulować oblotu i witamy wśród brudasów spaliniarzy Koniecznie pomyśl aby do kompletu zrobić zestaw do palowania modelu przy odpalaniu. Tak aby śliski model nie wyrwał Ci się z ręki i nie narobił szkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Na razie pomaga instruktor, ale kupie sobie taką linkę jak on ma(karabinek na końcu) i wtedy zahaczę jeden koniec o stateczniki a drugi z karabinkiem o siatkę lub coś innego... 8) Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ...szpilka od namiotu - można własnoręcznie z drutu fi 5-6 mm + kawałek gładkiego sznurka i węzeł rozwiązywany jednym pociągnięciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ...szpilka od namiotu - można własnoręcznie z drutu fi 5-6 mm + kawałek gładkiego sznurka i węzeł rozwiązywany jednym pociągnięciem No to też jest dobry pomysł ale tylko do jednego stanowiska startu drugie już nie gości tam trawki Wiec nie będzie gdzie wbić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Też chciałbym mieć taki problem, żeby nie było gdzie wbić do trawy. Ja zaesze muszę radzić sobie na trawie o wyskokości w przedziale od kostek do kolan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.