BartekSta Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 Fakt, ja głupi Założyłem, że to statyczna ocena wykonania... Poregacił bym się z chęcią, ale od czasu do czasu jakoś lokalnie i czymś mniejszym, nie kręcą mnie za bardzo takie zorganizowane imprezy... tym bardziej, że zapowiada się, że przez najbliższe 9m+ będę miał mniej czasu
ostry_gl Opublikowano 9 Listopada 2017 Opublikowano 9 Listopada 2017 Gratulacje, a jak wyjdzie ładny model to pomyśl o NNS - warto
BartekSta Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Opublikowano 9 Listopada 2017 Dziękuję. Się zrobi, się pomyśli Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
BartekSta Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Opublikowano 10 Listopada 2017 Koło sterowe w produkcji. Na razie bez lakieru i uzupełnienia ubytków w wykruszonym fornirze. Ale jak na razie jest ok. Jutro rocznie szarych, to będzie zabawa. Tutaj koło w postaci zwinietego paska formie klejonego CA na drewnianej łyżce kuchennej. Na pięcie mosiężnym dotoczony środek koła, formie naklejone warzywami na 2mm kawałek balu aby łatwo oddzielić od pręta: A tutaj zaznaczenie szprych: Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
BartekSta Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Tak na chwilę obecną prezentuje się koło. Muszę poszukać bejcy mahoniowej bo ta co mam jest przesadnie czerwona. Szprychy wklejam na klej introligatorski z firmy dragon zmieszany z opiłkami mahoniowymi.
ostry_gl Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Bejca też pewnie z dragona. Jak cięcie forniru na mokro?
BartekSta Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Cięcie forniru przede mną, zdam relację. Chciałem skończyć koło i je zabezpieczyć. Bejca tak z Dragona, kupiłem kiedyś będąc przy okazji w jakimś markecie... Generalnie sosnowa jest bardziej podobna do tego forniru co mam niż mahoniowa. Postaram się mieszać i dobrać kolor. Jak się nie uda trzeba będzie coś kupić.
ostry_gl Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Dąb rustykalny z dragona wychodzi tak na fornirze.
BartekSta Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Na foto wygląda ok, sprawdzę, te bejce nie kosztują majątku i pewnie dlatego ich kolory są takie a nie inne Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
BartekSta Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Chyba udało się dobrze dorobić kolor. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
ostry_gl Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Wyglada O.K czyli bejce z dragona można mieszać ze sobą?
BartekSta Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Na to wygląda. To jest sosna rustykalna + kropelka mahoniu jasnego rustykalnego. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
BartekSta Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgodnie z poradą kolegi Łukasza, zmoczyłem fornir, zacisnąłem zęby, Olfa w dłoń i... Listewki 2.5mm pocięte to nie ma już przeszkód do prac nad kambuzem Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
kaszalu Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Masakra .... Masz palce Bartek ??
ostry_gl Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zerknijcie na Kogę, tam jest to normalne
BartekSta Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 Podczytuje Kogę, tam są fetyszyści
ostry_gl Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Prowadź relację tu i tu. Co dwie głowy to nie jedna
BartekSta Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 Heh, tak jak pisałem czasu będzie mniej i szkoda go na podwójne wpisy i podwójną relację Tym bardziej, że przy majstersztykach jakie Oni tam robią to szkoda wyskakiwać z moją twórczością Ale ostatnio np. podglądałem tam wykonania dzwonów okrętowych i chyba będę toczył z mosiądzu
Rekomendowane odpowiedzi