meloow Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam, ostatnio miałem mają przygodę z TowerPro Bm2408-21 a dokładnie mówiąc (pisząc) zgięła mi się ośka. Prostowanie nic nie dało. Po wyprostowaniu i tak pozostały minimalne bicia, tak poza tym materiał z jakiego one są wykonane jest strasznie lipny "miękki". Mam ośki z CD-romów i wszystko byłoby super gdyby można było w prosty sposób zrobić nacięcie na seger-a oraz nagwintować to "świństwo". Oski z CD-romów są strasznie twarde i narzynka nie chce się za to zabrać nie mówiąc o nacięciu. Czy macie jakiś sposób aby wykonać te z założenia proste czynności ?. Ewentualnie mogę komuś podesłać aby wykonał mi te czynności na 3 ośkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Nacinanie rowka jest opisane (i pokazane) tutaj . Wykonanie gwintu w tak twardym materiale to raczej tylko metodą szlifowania- ale nawet gdybyś znalazł warsztat, który by się tego podjął to będzie dosyć droga impreza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 meloow nie ma sensu nacinanie ośki od CD, w kilku silnikach wymieniałem, nigdy nie robiłem nacięcia na seger-a i nigdy go nie zakładałem a mimo to rotor nigdy mi nie odpadł :wink: i drugie pytanie czy koniecznie musi być gwint? można po prostu założyć prop-saver, bądź też "zrobić go" z silnika(zamiast 2 tych mikro śrubek można wkręcić 2 śrubki M3 1cm i prop-saver gotowy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pug Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Może zamiast nacięcia wkleić na Loctite... co prawda mała buteleczka trochę kosztuje, ale aż się zdziwiłem jak mocno trzyma metal do metalu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 pug mozna by na klej ale wtedy tracisz możliwośc rozebrania silnika .... a tego nie chcę więc chyba zrobię krótką ośke i dam propsevera lub zwykłą piste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Robilem ośki z wypychaczy do form wtryskowych .Są b.mocne i łatwe do zrobienia/pisałem o tym na forum/ ,ale dałem sobie spokój jak ośka w sklepie zaczęła kosztować 5 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.