diem Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja mialem tylko jednego Ray'a, pozniej postanowilem wiecej ich nie kupowac ale w moim byly chyba slabe lozyska. Silnik strasznie sie grzal przy nich nawet bez smigla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Czyli jesteście za EMAX'em... A to, że w EMAX jest większe KV, nie robi kłopotu ?? (EMAX = 950KV, RAY = 880KV) Proszę o wasze opinie P.S dobrze że prze przed kliknięciem "zrealizuj zamówienie" sprawdziłem co na forum, bo już miałem RAY'a kupować Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tak masz wziąć emax'a dużej różnicy KV nie ma. KLIKNIJ NA "zrealizuj zamówienie", czekaj na przesyłkę, montuj silnik i baw się parkmasterem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 No i zamówione, oczywiście z EMAX'em :wink: Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 w jaki sposób zamontować e max do parkmastera jeśli system mocowania w modelu jest za wręgą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Przepchać oś na drugą stronę, np w imadle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 mam rozumieć że to jest najlepszy sposób, działający, sprawdzony i nie powoduje szybszego zurzycia silnika Własnei do parkmastera cche kupić e max, ale z powodu mocowania byłem skłonny przez chwilę zamówić sobie silnik ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 A może Dualsky? Ja aktualnie testuję model http://www.nastik.pl/dualsky-xm450es-p-1969.html i jest nawet nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam, Kris13, szczerze mowiąc o tym nie pomyślałem :roll: , ale myślę, że nie będzie problemu :wink: Paczka powinna dojść na dniach i jak coś chętnie Ci powiem czy ten EMAX to dobre zorwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 ok, byłbym wdzieczny jak byś jary14, opisał montaz tego silnika, czy nie było problemu. JA sie dopiero przymierzam do parkmastera w połowie stycznia wiec śledze ten temat uważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nie ma sprawy, jak już mówiłem paczka przyjdzie niedługo więc myślę, że już na począdku stycznia dostawiesz info, czy silnik pasuje i najważniejsze : jak się na nim lata :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 A ja polece zupelnie inny zestaw do parkmastera- mam turnigy 3530-1400 oraz a123 1100 3s. Model jest rewelacyjny z tym napedem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Tylko ze ten silnik jest dostępny jedynie na hobbycity. Ja jednak jestem za e-max. Boogie, jakiego śmigła używasz na tym silniku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Dzisiaj mi gość zadzwonił i powiedział, że jeszcze nie wysłał i zrobi to dopiero w poniedziałek... chyba będę musiał uzbroić się z cierpliwość :evil: (a przy okazji Ty też kris13 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 a gdzie zamawiałeśjary14, ?? bo juz różne strony przeglądałem szukając najtańszej oferty. Najlepiej zebym mogł do modelu dokupić całą resztę sprzętu by za przesyłkę zapłacić tylko raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ja kupowałem, na: http://www.modelmotor.pl/ I mi się udało, bo wtedy tam był najtańszy PM na rynku (poniżej 300zł), teraz podrożał, ale chyba dalej mają przyzwoitą cenę Na tej stronie kupiłem też silnik i piastę do PM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 właśnie tez tam mam zamiar kupić, przynajmniej wszystko tam dostanę. A do silnika e-max nie ma w standardzie piasty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Boogie, jakiego śmigła używasz na tym silniku?? APC 10x5. Jakos nie moge sie przestawic na chinskie klony APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Boogie, jakiego śmigła używasz na tym silniku?? APC 10x5. Jakos nie moge sie przestawic na chinskie klony APC. A szkoda bo bardzo dobre i tanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Uzywalem 2 sztuk 10x5 WYWAZONYCH i zawsze wpadaly we drgania przy wyzej wymienionym silniku. A obroty nie sa jakies super wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.