Skocz do zawartości

Multiplex Parkmaster 3D

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden i drugi silnik, będzie ok. Na pierwszym lata Malker - zobacz jego filmiki, potwierdzają, że silnik świetnie się spisuje w ParkMasterze.

Co do serw, to TP SG-90, na lotki jak najbardziej, ale na ogon wsadź coś większego - najlepiej, tak jak wszyscy radę Corony MG 929. Chyba, że nie chcesz już pakować pieniędzy, to zwykłe 9-cio gramówki też dają radę :wink:

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Anonymous
Opublikowano

Koledzy,

podajcie jakie silniki stosujecie do swych wynalazków?

Chodzi mi o sprawdzony w locie silnik z dobrze dobranym śmigłem i regulatorem.

Axi są dostępne i chyba najlepsze.

Pozdrawiam.

Gość Anonymous
Opublikowano

Witam,

przed złożeniem ParkMastera chciałbym potrenować nieco na symulatorze. Czy ktoś z kolegów latał na Realflight tym modelem? Chodzi mi o sugestie w ustawieniu modelu. ( Wychylenia

sterów , ść , expo itp ).

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

mam pare pytan poniewaz za pare dni dojdzie do mnie Parkmaster.Prosilbym aby ktos mi pomogl wybrac pomiedzy tymi dwoma silnikami:[chcialbym miec spory zapas mocy]

http://majster-klepka.pl/product_info.php?cPath=61_62_63&products_id=1689

Mój tak na tym śmiga:

http://www.rcmovie.de/video/93dd440694a2182680ba/Parkmaster-3D-Multiplex

Ale powiem szczerze, że przydało by się ciut więcej ciągu ale jest dobrze !!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

mam pewien problem po parunastu lotach odpadlo mi loze wraz z silnikiem i nie wiem jak to teraz zrobic aby wszystko gralo ale nie chcialbym uzyc juz tego loza poniewaz wydaje mi sie ze to dalej odpadnie prosze o pomoc.

Opublikowano

Nawiercic w 3 miejscach kazdą połówkę i wbić pręty aż do kabinki i tak samo zrób z dolną cześcią, poza łoże niech wystaje z 3mm pręta i to zaklej CA, pręty też na CA ale najpierw zrób otwór naostrzonym z jednej strony prętem i jak już będziesz miał "rowek" to kapnij CA i wbij szybko pręt węglowy.

Opublikowano

Maciek co ty za pytania zadajesz, tak jak ci mówiłem zrób łoże ze sklejki, a najlepiej to ci doradził kolega Malker.. Zostaw oryginalne łoże i wzmocnij je prętami

Opublikowano

Dzieki Krzysiek i Malker za pomoc zrobie tak jak powiedzieliscie.Pawel model jest nowy ale jest po kulkunastu lotach.Wszystko zostalo wzmocnione weglem a nie fabrycznymi pretami.Dlaczego wypad to nie wiem moze zrobilem gdzies blad nie mam pojecia.

PS:Krzysiek zadaje takie pytania poniewaz osobiscie wiecej latam niz robie modele i nie mam takiego doswiadczenia jak Ty.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam pewien problem po parunastu lotach odpadlo mi loze wraz z silnikiem

witam!

częstą przyczyną odpadania łoża w parkmasterze jest nie wyważone śmigło. generuje ono tak duże drgania że spoina oraz elementy kadłuba osłabiają się i w efekcie puszczają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.