krzysiek257 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Co to za samolot ? http://img211.imageshack.us/img211/167/20080628194825rn2.jpg Interesuje mnie nazwa i jak ktoś znajdzie, to plany. Widziałem go w locie- bardzo zwrotny, lekki (bo wykonany ze styropianu + węgiel). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Model ten zrobiony z EPP do walk Air Combat ESA http://www.cyber-fly.pl/produkt-113.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek257 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Aha, a wiecie może jakie ma wymiary ? Bo chciałbym sobie takiego zrobic. Mam wszystkie częsci, tylko potrzebuje wymiary. Kształt sobie jakoś wytne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 A co podałem wyżej? Czytałeś tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 a ja bym prosił o dokładne plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Wystarczy kupić zestaw, odrysować go i już masz dokładne plany EDIT: Na jednym ze zdjęć, przedstawiających ten zestaw na stronie sklepu, widać wszystkie jego elementy. Masz więc widoczne kształty i proporcje. Jeśli nie chcesz kupować dobrego, niedrogiego zestawu, wysil się trochę sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 nie mam kasy muszę kupić aparature hitec 5 do 200 zł na allegro a na model kasy nie mam ale drukne sobie fotkę części zrobię z nich szablon i zabawa ze styro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 styro w takim modelu to nieporozumienie... taki model powinien byc z EPP bo przy małej kraksie "leci śnieg" i model do kasacji :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Meteor na razie spróbuje z styro kraks u mnie coraz mniej lądować umie a jak będzie kraksa to będe miał powód do budowy 2 modelu Edit// właśnie to znalazłem i ide budować plany z cienkiego styro model ze styro 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Widze ze Cie nikt nie przekona ze styro to pomylka w przypadku tego modelu. Moze EPP wyglada jak styropian ale ma zupelne inne wlasciwosci. Jesli juz robisz ze styro to nie zapomnij pokryc modelu papierem pakowym lub sniadaniowym na wikol. ( opisy znajdziesz tu na forum jak sie to robi ) wtedy moze model taki ma sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 ja robilem takie modele tylko WILDCAT skrzydło ze styro lotki depron stery depron a kadłub ze styroduru 2-3cm przy tym modelu trzeba mieć umiejętności bo lądowanie na za duzej prędkości i model moze się posypac ( skrzydło, bo styrodur jest wytrzymały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Te modele latają dobrze bo są chropowate /nie zrywają przez to strugi/.ci co zrobili ESA z depronu polegli chyba że naklejali pasek papieru ściernego na natarcie.Wejdź na rc pabianice tam znajdziesz linki do rysunków nie tylko foki.Można też na google grafika ,Tak powstał mój model me 309A /nasze forum kombat-ESA/. Jeśli masz wycinarkę do styro /skrzydła/mogę ci przesłać trochę EPP .Szkoda abyś się zniechęcił nieudanymi próbami do ESA, bo są to modele najlepiej sprawdzające się w rękach młodych ludzi Ten chłopak z tyłu to zwycięzca zeszłorocznych nieoficjalnych mistrzostw Polski w Żarach A tak wygląda Foka z EPP która poległa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi