Krystian_98 Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witam. Jak w temacie, chcę wam zaprezentować mój nowy nabytek Extra 300 88" z firmy Extreme Flight. Model wizualnie prezentuje się bardzo ładnie, wykonanie też niczego sobie. Trochę o specyfikacji : - Rozpiętość skrzydeł - 2.24m - Długość kadłuba - 2.21m - Waga do lotu podana przez producenta 7250-7900g (w zależności od wyposażenia) - Silnik RCG 55cm - Tłumik typu Canister - Serwomechanizmy cyfrowe - KingMax KM5520MD 21kg/cm przy 6v - Włączniki - PowerBox Smart Switch i PowerBox Sensor - Zasilanie - 2x LiPo Dualsky ECO-S 2200mAh Tyle na temat modelu i wyposażenia, teraz kilka zdjęć modelu i tego co udało mi się do tej pory zrobić.: Tak prezentuje się model : Serwomechanizmy : Kable zabezpieczyłem oplotem poliestrowym : Serwo siadło na miejsce Zamontowałem również serwo ogonowe : Domek został wzmocniony włóknem węglowym : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 No ładne cacko!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 no Krystek ładne to mosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 A tam ładne.Ładne to są laski na plaży ...to ma ponoć unikalne właściwości lotne o czy się niebawem przekonamy . Przypominam ,mam obiecane zasiąść za sterami . Krystian,gratulacje ,świetny zakup. I te wyłączniki chyba do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Przypominam ,mam obiecane zasiąść za sterami . I te wyłączniki chyba do wymiany... Ad.1 - Ależ oczywiście Rafał, że masz obiecany lot Ad.2 - Na temat wyłączników rozmawiałem już z Marcinem i zastosuję standardowy włącznik oraz regulator Dualsky VR Pro Duo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witaj Krystian. Mógł bym prosić o wstawienie zdjęć centralnie z boku żeby była cała sylwetka modelu i z góry? Od dawna chciał bym zbudować coś na ten wzór ale nie ma z czego ściągnąć wymiarów. Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Postaram się coś zrobić i wyślę Ci na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dzisiaj znowu troszkę podłubałem przy modelu Zamontowałem silnik oraz przymierzyłem tłumik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_98 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam po krótkiej przerwie.. Wczoraj dotarł do mnie regulator więc znów udało mi się podłubać troszkę przy modelu Zamontowałem włącznik Dualskiego widoczny na zdjęciu poniżej : Oraz odbiornik i regulator, męczyłem się dobrych kilka chwil jak umiejscowić to wszystko.. ostatecznie zostało tak i myślę, że wyszło nawet dobrze W chwili obecnej czekam na zbiornik paliwa, popychacze oraz kilka pierdółek, myślę, że paczka przyjdzie do mnie po weekendzie więc znów coś wkleję, no i chyba powoli będę się szykował na oblot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Cześć Trochę czasu już minęło od dodania postu więc zakładam, że model już jest ulotniony. Jak model lata? Jak się spisuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Amadi, ten model to już historia ,dawno poszedł w inne ręce . Ale co z nim Krystian wyczyniał to szkoda gadać... po wlataniu się w niego pięknie latał ostre 3D Tu masz mój film z oblotu w Lipowej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 Godzinę temu, Shock napisał: Amadi, ten model to już historia ,dawno poszedł w inne ręce . Ale co z nim Krystian wyczyniał to szkoda gadać... po wlataniu się w niego pięknie latał ostre 3D Tu masz mój film z oblotu w Lipowej Właśnie tak się domyślałem, że model może być już w kogoś innego posiadaniu. Pytałem się, bo w przyszłości panuję jakiegoś "większego" jak dla mnie akrobata właśnie około 2,3m od Extreme Flight lub innych na tym samym poziomie firm i zbieram informację jakie wrażenia z latania. Każdy chwali modele od tych firm. Dla mnie chyba największym problemem by było lądowanie na trochę szybsze lądowanie niż górnopłatami, ale w symulatorze umiem latać i lądować akrobatami, jak i szybszymi jetami, więc myślę, że dałbym sobie radę. Model na video lata piękni i kręci ładnie akrobacje w swoich pierwszych lotach. Jestem ciekaw jak po jakimś czasie wymiatał pilot tym modelem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 W dniu 28.11.2023 o 17:21, Shock napisał: Tu masz mój film z oblotu w Lipowej Fajnie było, a później zrobiłeś pause i zawiesiłeś hobby. Rafał kiedy wracasz do latania? Maszynę widziałem że kupiłeś , później chyba miałeś zły dzień bo zakupiony model wystawiłeś na sprzedaż. Czy szykuje sie u ciebie na przyszły sezon jakaś rewolucja? nie masz chęci wrócić do latania? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi