Kowal Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Amerykanie zrobili "działko" na drony - https://youtu.be/d9Zvpx9fFsM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Świadomość zagrożenia jakie niosą ze sobą drony i tego typu ustrojstwa, przenika do filmu. Tutaj fragment jednego z seriali BBC. (akcja 0:27-1:35) https://www.youtube.com/watch?v=UW5qPqFcVGQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dopóki bawili się tym hobbyści było OK ale masowy trend posiadania "drona" zrobił to co widzimy, czyli rozum odleciał razem z "dronem" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Nie wiem, czy ktoś już zamieszczał na forum. Kolejna "cegiełka" dla złego wrażenia, tym razem na lotnisku w Modlinie. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22544881,samoloty-nie-mogly-ladowac-w-modlinie-przyczyna-ktos-nielegalnie.html#BoxNewsImg&a=66&c=96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezzalogowe.pl Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Bardziej od nierozważnych modelarzy denerwują mnie tylko pismaki wrzucające wszystko co lata bez pilota do jednego wora. Nazywają tak samo kilkugramową zabawkę i maszynę zrzucającą bomby na afgańskie dzieci - tylko patrzeć jak zostaną wprowadzone kolejne ograniczenia. Mainstream media flying stuff recognition chart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Depy jeżdżą samochodami po drogach ! Depy latają "dronami " po niebie ! A na to nie ma mocnych ! Niestety Panie i Panowie , trzeba rzeczy nazywać po imieniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Celowe działanie to jedno ,głupota i niewiedza to drugie, jest jeszcze przypadek. Mianowicie moja pociecha lata dronami różnej maści i podczas jednego z lotów zdarzyło się coś dziwnego, na małej wysokości to ustojstwo postanowiło latać samo .Niby nic dziwnego czasem się zdarz bo niejeden z nas tego doświadczył ,ale ten wynalazek zaczął się gwałtownie wznosić i tak przeleciał jakieś półtora kilometra zanim spadł, dodam że cały czas mieliśmy pogląd z kamerki .Szczęście tylko w tym że spadł na podwórko na którym nikogo nie było! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Celowe działanie to jedno ,głupota i niewiedza to drugie, jest jeszcze przypadek. Mianowicie moja pociecha lata dronami różnej maści i podczas jednego z lotów zdarzyło się coś dziwnego, na małej wysokości to ustojstwo postanowiło latać samo .Niby nic dziwnego czasem się zdarz bo niejeden z nas tego doświadczył ,ale ten wynalazek zaczął się gwałtownie wznosić i tak przeleciał jakieś półtora kilometra zanim spadł, dodam że cały czas mieliśmy pogląd z kamerki .Szczęście tylko w tym że spadł na podwórko na którym nikogo nie było! Oczywiście przypadek, wada sprzętu, utrata zasięgu i tak dalej też wchodzą w grę. Mój najgorszy przypadek miał miejsce tylko i wyłącznie z mojej winy. Zgubiłem 200 gramowego slowflayera bo latałem późnym wieczorem. Co z tego że miałem oświetlenie jak zlało się ono z jakimiś latarniami czy innymi światłami i straciłem go z oczu. Odleciał w siną dal. Nikomu raczej nic nie zrobił bo był na wznoszeniu i wyłączyłem silnik jak go straciłem z oczu, a to lekkie jak piórko było i samo lądowało bez udziału pilota nawet. Ale szkoda kasy i w ogóle bo był bardzo fajny do nauki latania dla dzieci. Nauczyło mnie to że jak się jest ślepawy to nie latać w nocy nawet z oświetleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Szkoda, że zestrzelić takiego nie można... Ja bym poprawił zestrzelić na " zastrzelić " . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detan Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Przez głupotę niektórych ludzi stracimy my wszyscy. Jakim trzeba być idiotą, aby latać dronem nad lotniskiem? Naprawdę trzeba być bezmuzgiem, aby nie przewidzieć konsekwencji takiego lotu. W mojej okolicy wszyscy modelarze znamy strefy powietrzne i ograniczenia związane z lataniem w tych miejscach. Mamy w pobliżu lotnisko i zakłady chemiczne. Nawiązując do tego kiedyś znalazłem propozycje gościa z okolicy który filmuje z drona wesela. Chwalił się, że ma zrobione uprawnienia do latania dronem i że dzięki temu może filmować WSZĘDZIE. Ciekawe kto mu zezwoli na lot dronem koło lotniska? Niestety ludzie nie są świadomi, że w powietrzu są wyznaczone różne strefy i poruszanie się w nich wymaga zezwolenia, a większość stref zaczyna się od powierzchni gruntu do określonej wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi