sławek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 W szufladzie leżało zakupione 2 lata temu wyposażenie do fpv i dopiero teraz ocknąłem się że wreszcie wypadało to uruchomić W przypływie szaleństwa zamiast coś pod nie wykonać samemu zakupiłem Pioneera 1400 ARF . Na razie dużych zmian w samym modelu nie planuje ,tyle co wymaga niezbędna podstawa : -wkleiłem pręt węglowy pod ogonem , -zamocowałem gniazdka kabla Y w bokach kadłuba by nie walczyć z wsuwaniem kabli wraz ze skrzydłami (widać na fotce niżej) -fabryczny silnik dostanie jedynie inne śmigło -usterzenie poziome usztywniłem płaskownikiem Czeka mnie jedynie oklejenie spodu kadłuba , krawędzi skrzydeł i wymiana dźwigaru ... Ten ostatni zostanie również wydłużony -na drodze stoją jedynie łapy serw które będzie trzeba jakoś przewiercić ,nie chcę ich wyrywać . Sama strona FPV to Noname na 1.2ghz 700mw (na szczęście mam jeszcze smycz na 35mhz ) Odchudziłem kable ,przede wszystkim odpadły zbędne chincze i nad wymiarowa długość kabli , zdjąłem obudowę i dało mi to 80g mniej Całość zamontowałem w balsowo sklejkowej "kołysce " która będzie wkładana naprzemiennie z kabiną . W tym elemencie muszę jeszcze zrobić mocowanie i amortyzację dla Mobiusa Całość zasilana jest ze wspólnego pakietu więc dodałem filtr i przelotkę akumulator-fpv-regulator Jak pisałem wyżej te wyposażenie leżało sporo i teraz miałem troszkę utrudniony zakup koniczynek na te pasmo (skoro wszyscy narzekają na baciki...) Udało się je nabyć z drugiej ręki ale brak kontaktu ze sprzedającym po zakończeniu transakcji uniemożliwia mi upewnienia się czy : 3 listna nadawcza a 4 listna odbiorcza ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 3 listna nadawcza a 4 listna odbiorcza ??? Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi