Skocz do zawartości

Jaką kolejną aparaturę?

GregorianR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Weź do ręki MX 12 i odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz inny nadajnik. Jeśli funkcjonalnie wystarcza Ci VG 6000 to po wzięciu do ręki tego nadajnika poczujesz róznicę!

Opublikowano

Daleki jestem od krytykowania Sanwy - latałem dwa sezony na VG 400. Jednak Graupnerowski MX 12 w porównaniu z Sanwą to podobna różnica jak między Sanwą właśnie a odpustowym Hitekiem ( przymnajmniej Optic takie zrobił na mnie wrażenie - brakowało tylko różowego pudełka z celofanem). Możliwości MX 12 sa naprawdę spore, programowanie proste, do tego mozliwości dowolnego programowania mixów, przyporządkowanie przełaczników wedle uznania, pełna dowolność w wyborze tzw. mode. A najważniejsze to praca drążków - jest nieporównywalna z tym co powyżej; podobnie jest z wykończeniem - to naprawdę dopieszczona skrzynka. Jeśli szuka się dobrego nadajnika o sporych możliwościach w dobrej cenie, ale bez wodotrysków i świecidełek to jest to moim zdaniem niezły wybór. Pod warunkiem, że starcza 6 kanałów.

Opublikowano

Ja bym radził kupic hiteca flash5x za 499zł- nadajnik, odbiornik, pakiet nadawczy i odbiorczy, ładowarka, wyłącznik na www.modele.sklep.pl

Opublikowano

Rafale gratuluję poczucia humoru. Wiesz, w czasach, kiedy w naszym kraju uruchomiono produkcję Tarpana widziałem program, w którym porównywano go chyba z Range Roverem. Nie uwierzysz, ale Tarpan w testach wypadał prawie tak samo a nawet lepiej. Tylko to nazywało się propagandą sukcesu. Naprawdę uważasz że stary talwański nadajnik z pięcioma kanałami jest lepszy choć jak wykazałeś droższy od VG 6000 czy MX 12 o innych nie wspominając???

Opublikowano

Moje spalinki również wykorzystują 5 kanałów.

jak narazie wszystkie moje spaliny dzialaly na 5 kanalach, dopiero teraz w nowym modelu mysle dac klapy i wysokosc na 2 serwach

Możesz Artur wytłumaczyć co masz na myśli? Chodzi Ci o kombinację lotki-2xkanał, klapy-1xkanał, wysokość-1xkanał? Taka konfiguracja daje w sumie 6 kanałów. Czy chodziło Ci o zupełnie inną konfigurację?

Opublikowano
Czy chodziło Ci o zupełnie inną konfigurację?

pewni elotki na 2 serwach i 2 kanałach

i Wysokość każda połówka na swoim serwie na osobnych kanałach :D

Opublikowano
Wysokość każda połówka na swoim serwie na osobnych kanałach :D

Oczywiście rozwiązanie też dobre jeśli ma się wolny kanał no i wygodne. Ale generalnie sterowanie jedną powierzchnią sterową za pomocą dwóch kanałów nie przynosi żadnych mocnych korzyści (pomijając przypadki użycia dwóch odbiorników) ponieważ kanał drugi i tak musi być zdublowany w 100%: EPA, CENTER, REVERS. (istnieje jedno niekorzystne położenie serw gdzie REVERS musi być inny-ale to nie problem) więc myślę że to akurat nie jest mocny argument przemawiający za aparaturą 6-cio kanałową. Oczywiście ja nie jestem za zakupem Flasha :) i dodam iż taki manewr również jest nie osiągalny dla VG6000. :)

Opublikowano

Prawdą jest że do podstawowego latania wystarczą 4 , max 5 kanałów (5 kanał na klapolotki lub klapy) . I wszystko jest dobrze jak myślimy w kategoriach elektryków ,małych spalin.

Predzej czy później każdy zamaży o składanym podwoziu lub osobnym sterowaniu wysokością lub o .... i wszystkim naraz .

Gdzyby nie to że apetyt rośnie w miarę jedzenia to wytarczyło by 4 kanały i było by O.K. ale niestety po 3 latach modelarstwa wszytkiego brakuje począwszy od kanałów , mixerach a skończywszy na przełącznikach w radiu.

Nie licząc ilości zapamiętywanych modeli ,dlugości nazw i tym podobnych drobiazgów.

A tak się nieszczęsliwie składa ,że ani Futuba ani inni producenci nie wypuszczają radyjek 5 kanałowych z tymi wszystkimi bajerami :(

Więc nawet jeślinie wykorzystasz 6 kanału nigdy to napewno większe możliwości radia bardzo się przydadzą.

Gość Addriano
Opublikowano
Weź do ręki MX 12 i odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz inny nadajnik. Jeśli funkcjonalnie wystarcza Ci VG 6000 to po wzięciu do ręki tego nadajnika poczujesz róznicę!

To i ja sie wtrące i odniose do powyzszej wypowiedzi. Świete słowa.

Amen.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.