marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 żeczywiście co nie które bardzo dobre ceny są w tym sklepie Hitec Optic 6 z aku 399zł więcej chcą za używane! http://www.cyber-fly.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Weź do ręki MX 12 i odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz inny nadajnik. Jeśli funkcjonalnie wystarcza Ci VG 6000 to po wzięciu do ręki tego nadajnika poczujesz róznicę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Tutaj cena za sam nadajnik+pakiet chyba jest bardzo dobra 429zł! Graupner MX-12 http://www.cyber-fly.pl/index.php?products=product&prod_id=10 pozycja sanwy mocno nadwyrężona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zostaje przy Snavie, a tak przy okazji ten odbiornik Rx-831 jaki ma zasięg? Nie zadawaj takich pytań odp. Dalej niż widzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Daleki jestem od krytykowania Sanwy - latałem dwa sezony na VG 400. Jednak Graupnerowski MX 12 w porównaniu z Sanwą to podobna różnica jak między Sanwą właśnie a odpustowym Hitekiem ( przymnajmniej Optic takie zrobił na mnie wrażenie - brakowało tylko różowego pudełka z celofanem). Możliwości MX 12 sa naprawdę spore, programowanie proste, do tego mozliwości dowolnego programowania mixów, przyporządkowanie przełaczników wedle uznania, pełna dowolność w wyborze tzw. mode. A najważniejsze to praca drążków - jest nieporównywalna z tym co powyżej; podobnie jest z wykończeniem - to naprawdę dopieszczona skrzynka. Jeśli szuka się dobrego nadajnika o sporych możliwościach w dobrej cenie, ale bez wodotrysków i świecidełek to jest to moim zdaniem niezły wybór. Pod warunkiem, że starcza 6 kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja bym radził kupic hiteca flash5x za 499zł- nadajnik, odbiornik, pakiet nadawczy i odbiorczy, ładowarka, wyłącznik na www.modele.sklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 A ja nie polecam adia 5 kanałów bo ze spaliną bedziesz miał problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Rafale gratuluję poczucia humoru. Wiesz, w czasach, kiedy w naszym kraju uruchomiono produkcję Tarpana widziałem program, w którym porównywano go chyba z Range Roverem. Nie uwierzysz, ale Tarpan w testach wypadał prawie tak samo a nawet lepiej. Tylko to nazywało się propagandą sukcesu. Naprawdę uważasz że stary talwański nadajnik z pięcioma kanałami jest lepszy choć jak wykazałeś droższy od VG 6000 czy MX 12 o innych nie wspominając??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 A ja nie polecam adia 5 kanałów bo ze spaliną bedziesz miał problemy. Jakie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 jak narazie wszystkie moje spaliny dzialaly na 5 kanalach, dopiero teraz w nowym modelu mysle dac klapy i wysokosc na 2 serwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Moje spalinki również wykorzystują 5 kanałów. jak narazie wszystkie moje spaliny dzialaly na 5 kanalach, dopiero teraz w nowym modelu mysle dac klapy i wysokosc na 2 serwach Możesz Artur wytłumaczyć co masz na myśli? Chodzi Ci o kombinację lotki-2xkanał, klapy-1xkanał, wysokość-1xkanał? Taka konfiguracja daje w sumie 6 kanałów. Czy chodziło Ci o zupełnie inną konfigurację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy chodziło Ci o zupełnie inną konfigurację? pewni elotki na 2 serwach i 2 kanałach i Wysokość każda połówka na swoim serwie na osobnych kanałach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja zaproponuję zrobienie skarbonki !!!Mnie skarbonka pomogła w zakupie Mpx Re 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Wysokość każda połówka na swoim serwie na osobnych kanałach Oczywiście rozwiązanie też dobre jeśli ma się wolny kanał no i wygodne. Ale generalnie sterowanie jedną powierzchnią sterową za pomocą dwóch kanałów nie przynosi żadnych mocnych korzyści (pomijając przypadki użycia dwóch odbiorników) ponieważ kanał drugi i tak musi być zdublowany w 100%: EPA, CENTER, REVERS. (istnieje jedno niekorzystne położenie serw gdzie REVERS musi być inny-ale to nie problem) więc myślę że to akurat nie jest mocny argument przemawiający za aparaturą 6-cio kanałową. Oczywiście ja nie jestem za zakupem Flasha i dodam iż taki manewr również jest nie osiągalny dla VG6000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zostaje przy Snavie, a tak przy okazji ten odbiornik Rx-831 jaki ma zasięg? Nie zadawaj takich pytań odp. Dalej niż widzisz I o to mi codziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Np: mój eskaj podobno ma zasięg 250m, to niby jest mało, ale ja jak narazie nie latam dalej jak 50metrów więc jak narazie styka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 250m to i tak duzo bo przy tej odległości już model wydaje się mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Prawdą jest że do podstawowego latania wystarczą 4 , max 5 kanałów (5 kanał na klapolotki lub klapy) . I wszystko jest dobrze jak myślimy w kategoriach elektryków ,małych spalin. Predzej czy później każdy zamaży o składanym podwoziu lub osobnym sterowaniu wysokością lub o .... i wszystkim naraz . Gdzyby nie to że apetyt rośnie w miarę jedzenia to wytarczyło by 4 kanały i było by O.K. ale niestety po 3 latach modelarstwa wszytkiego brakuje począwszy od kanałów , mixerach a skończywszy na przełącznikach w radiu. Nie licząc ilości zapamiętywanych modeli ,dlugości nazw i tym podobnych drobiazgów. A tak się nieszczęsliwie składa ,że ani Futuba ani inni producenci nie wypuszczają radyjek 5 kanałowych z tymi wszystkimi bajerami Więc nawet jeślinie wykorzystasz 6 kanału nigdy to napewno większe możliwości radia bardzo się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Te bajerki napewno się przydadzą! Może jeszcze nie teraz ale później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Weź do ręki MX 12 i odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz inny nadajnik. Jeśli funkcjonalnie wystarcza Ci VG 6000 to po wzięciu do ręki tego nadajnika poczujesz róznicę! To i ja sie wtrące i odniose do powyzszej wypowiedzi. Świete słowa. Amen. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.