aero.boy.87 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam, to mój pierwszy post na forum. Jak w temacie, poszukuję dokładnych planów Mustanga. Mogą to być plany wydrukowane, bądź w formie elektronicznej (najlepiej .dwg, .dxf lub .pdf). Nie interesują mnie rysunki dostępne w internecie, gdyż są ona bardzo niechlujnie wykonane, niekompletne lub mało dokładne. Z góry dzięki za pomoc i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów:D
japim Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Gdybyś jeszcze sprecyzował do czego mają być te plany. Czy chodzi Ci o plany samolotu czy może plany jakiegoś modelu? Jeżeli mowa o planach modelarskich tak to w jaką skalę celujesz?
aero.boy.87 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 Plany modelu, ale każde rysunki czy inne materiały się przydadzą. A jeśli chodzi o skalę to jest mi ona obojętna, ponieważ będzie to tylko kwestia przeskalowania rysunku i lekkich zmian, proste do zrobienia w przypadku plików .dwg i .dxf, trochę wiecej wiecej roboty przy innych plikach znalazłem plany na stronie http://www.wingmfg.com/Pages/WingP51.html , jednak bardzo kiepski kontakt jest z tym sklepem, jak z wieloma innym amerykańskimi.
kojot Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Czy naprawdę uważasz, że model 1m i model 3m to tylko kwestia przeskalowania planów? Polecam hasło "Brian Taylor plans", np: http://www.bhplans.com/BTPlansPg2.html
aero.boy.87 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 Rozumiem o co Ci chodzi i wiem, że to nie jest kliknięcie myszką i po sprawie, ale jestem w stanie poświęcić trochę czasu w AutoCadzie i wszystko do siebie dopasować. A co do planów Briana, to starałem się je zamówić, ale się na tym przejechałem (plany nie dotarły do mnie przez 1,5 miesiąca). Sądziłem, że ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu planów i będzie mógł mi je odsprzedać :wink:
kojot Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Fokker ma jakieś dobre i wypróbowane źródło zakupów planów o ile pamiętam. Proponuję PW. PS. Jak dziecko podrośnie kupię plany Spita :roll:
Leda_g Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Mam kilkanaście planów P-51 podaj mail to ci pośle.
Jakub Stolarski Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Czesc, bylbym wdzieczny gdybys mi tez mogl je podeslac na kab44@o2.pl z gory dzieki Pozdrawiam, Kuba
jaqn Opublikowano 10 Lipca 2008 Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam ;] moglbym tez prosic o te plany ? moj adres jaqn@poczta.onet.pl
Rekrut:) Opublikowano 10 Lipca 2008 Opublikowano 10 Lipca 2008 ja też bym prosił jeśli jest jeszcze możliwość :wink: szmrowiec@vp.pl
alkraj Opublikowano 26 Lipca 2008 Opublikowano 26 Lipca 2008 jeśli można, to ja też proszę saletra114@wp.pl dzięki
roriert11 Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 ja potrzebuje plany , mój e-mail roriert1@poczta.fm
kosiarzp Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 jak wszyscy to ja też jestem chętny kosiarskip@o2.pl z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.