Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Mój kolega chce kupić DECATHLONA jakie są wasze opinie i czy jego nowy OS 46 LA pociągnie ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Wróżki wyjechały na wczasy! SZCZEGÓŁY, powtarzam, SZCZEGÓŁY modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Górnopłat zastrzałowy rozp.1680 , dł. 1230 , waga 2800 g . pow . nośna 44 dcm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Tu masz go w locie.W zeszłą niedzielę latał na naszej łące.Jest bardzo ładny, lata dobrze i osMax 46 La ze śmigłem 12x5 poradzi sobie z nim doskonale.Ale gdybyś chciał mieć trochę większego kopa to na pewno lepszy byłby osMax46 FX lub MVVS. edit: za osmaxem LA przemawia jego niska waga(no i cena ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 dziękuje ,i to chyba chciałem usłyszeć -pozdrawiam Pablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Kostowicz Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Model super wygląd lecz ma parę wad.Skrzydła patrzą w dół i jest z nimi trochę roboty trzeba coś po kombinować.Najlepiej przeszlifować ich mocowanie w kadłubie żeby wystawały nad kabinę.U nas w Poznaniu są dwie osoby latające Decathlonami i narzekają na dużą prędkość lądowania.Zastrzały super gwiżdżą w powietrzu ogólnie fajny model.Jeden z kolegów modelarzy lata na osie 46 LA śmigło 12x6 i to naprawdę wystarcza dla Decathlona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGG Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Bardzo piękny i fajny model, mam go od ponad roku i na silniku MVVS 8cm3 robię nim co chcę, włącznie z próbą lotu nożycowego ... Startuje b. prosto (trzeba tylko pamiętać, że ma stosunkowo krótki odcinek od SC a statecznikiem pionowym co rzutuje na możliwość "myszkowania po pasie przy starcie" Więcej uwag nie mam Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 wraz z moim Piperkiem Pozdrawiam Alek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art.pl Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam Mam pytanko w sprawie modelu Decathlon firmy BH Z tego co czytałem ,są jakieś problemy ze skrzydłami "patrzą w dół " , czy to jest wada konstrukcyjna modelu , czy tylko "czasami" trafiają sie takie wadliwe egzemplarze? Znowu model Decathlon firmy Phenix jest podobno niedbale oklejony folią Silnik będzie ASP 61-4 taktowy Jako , że najprawdopodobniej będzie to mój pierwszy model który złożę , proszę Was o pomoc w wyborze Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam Z tymi Decathlonami było sporo zamętu, ładne modele ale nie najlżejsze, latają dosyć szybko. Rozumiem że Tucano poszedł w odstawkę :twisted: Widze że kolega ma małe pojecie o modelach samolotów a wiec pomogę http://www.nastik.pl/phoenix-trainer-p-1464.html Ten modelik bedzie odpowiedni i powinien spełnić wszystkie pożądane funkcje modelu trenera. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Moj Decathlon mial ujemny wznios i latał normalnie. Tylko te starty, wrrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.