Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Mój kolega chce kupić DECATHLONA jakie są wasze opinie i czy jego nowy OS 46 LA pociągnie ten model
buwi777 Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Wróżki wyjechały na wczasy! SZCZEGÓŁY, powtarzam, SZCZEGÓŁY modelu
Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 Górnopłat zastrzałowy rozp.1680 , dł. 1230 , waga 2800 g . pow . nośna 44 dcm.
Jano Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Tu masz go w locie.W zeszłą niedzielę latał na naszej łące.Jest bardzo ładny, lata dobrze i osMax 46 La ze śmigłem 12x5 poradzi sobie z nim doskonale.Ale gdybyś chciał mieć trochę większego kopa to na pewno lepszy byłby osMax46 FX lub MVVS. edit: za osmaxem LA przemawia jego niska waga(no i cena )
Pablo_433 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Opublikowano 8 Lipca 2008 dziękuje ,i to chyba chciałem usłyszeć -pozdrawiam Pablo
Jakub Kostowicz Opublikowano 8 Lipca 2008 Opublikowano 8 Lipca 2008 Model super wygląd lecz ma parę wad.Skrzydła patrzą w dół i jest z nimi trochę roboty trzeba coś po kombinować.Najlepiej przeszlifować ich mocowanie w kadłubie żeby wystawały nad kabinę.U nas w Poznaniu są dwie osoby latające Decathlonami i narzekają na dużą prędkość lądowania.Zastrzały super gwiżdżą w powietrzu ogólnie fajny model.Jeden z kolegów modelarzy lata na osie 46 LA śmigło 12x6 i to naprawdę wystarcza dla Decathlona.
AGG Opublikowano 9 Lipca 2008 Opublikowano 9 Lipca 2008 Bardzo piękny i fajny model, mam go od ponad roku i na silniku MVVS 8cm3 robię nim co chcę, włącznie z próbą lotu nożycowego ... Startuje b. prosto (trzeba tylko pamiętać, że ma stosunkowo krótki odcinek od SC a statecznikiem pionowym co rzutuje na możliwość "myszkowania po pasie przy starcie" Więcej uwag nie mam Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 wraz z moim Piperkiem Pozdrawiam Alek
art.pl Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Witam Mam pytanko w sprawie modelu Decathlon firmy BH Z tego co czytałem ,są jakieś problemy ze skrzydłami "patrzą w dół " , czy to jest wada konstrukcyjna modelu , czy tylko "czasami" trafiają sie takie wadliwe egzemplarze? Znowu model Decathlon firmy Phenix jest podobno niedbale oklejony folią Silnik będzie ASP 61-4 taktowy Jako , że najprawdopodobniej będzie to mój pierwszy model który złożę , proszę Was o pomoc w wyborze Pozdrawiam
ertman_176 Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Witam Z tymi Decathlonami było sporo zamętu, ładne modele ale nie najlżejsze, latają dosyć szybko. Rozumiem że Tucano poszedł w odstawkę :twisted: Widze że kolega ma małe pojecie o modelach samolotów a wiec pomogę http://www.nastik.pl/phoenix-trainer-p-1464.html Ten modelik bedzie odpowiedni i powinien spełnić wszystkie pożądane funkcje modelu trenera. Pozdrawiam
Marcin Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Moj Decathlon mial ujemny wznios i latał normalnie. Tylko te starty, wrrr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.