WZ Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Mam to samo tylko umnie nie działa 3 , 4 narazie możesz sobie darować bo tam jest podłączony kierunek gdy model jest z lotkami.Na forum ALEXA wytłumaczono mi że mógł paść w najlepszym przypadku kwarc w odbiorniku i dlatego jest zanik kanałów- a w gorszym przypadku będe musiał wymienić odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Jest tak: Kanał 1 (Ster wysokości) działa Kanał 2 (Lotki) działa Kanał 3 (Silnik) nie działa Kanał 4 (Ster kierunku) nie działa Kanał 5 (Podwozie) działa Kanał 6 (Klapy) działa Odbiornik odbiera sygnały do właściwych kanałów. Przy kanale 3 i 4 (lewy drąg) serwa dostają prąd, lecz nie działają gdy się porusza drągiem. I jeszcze jedno, wszystko było okej dopóki nie podłączyłem regla. Teraz gdy podłączam samą baterię oba te kanały nie działają. Jest możliwość taka że kanał 3 i 4 się spalił? (No ale prąd jest...) jeśli dobrze pamiętam to we Flashu 5 Hiteca miałem podobnie, a to dlatego że miałem włączony tryb szybowca :roll: może to też jest i u Ciebie? spróbuj zmienić tryb na inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Jest możliwość taka że kanał 3 i 4 się spalił? (No ale prąd jest...) Prąd będzie (napięcie) bo w odbiornikach ścieżki zasilania są we wszystkich kanałach połączone dość grubą ścieżką i jeżeli jest napięcie na jednym kanale to będzie też na innych. A jeżeli nie masz programowanego przypisywania kanałów do odpowiednich wyjść odbiornika to prawdopodobnie kanały te zostały spalone (wzmaczniacze wyjściowe). Prawdopodobnie poprzez odwrotne włożenie wtyczki z regulatora do odbiornika (na wyjściu sygnału pojawia się wtedy minus zasilania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Kanał 1 (Ster wysokości) działaKanał 2 (Lotki) działa Kanał 3 (Silnik) nie działa Kanał 4 (Ster kierunku) nie działa Kanał 5 (Podwozie) działa Kanał 6 (Klapy) działa Ja tutaj mówię PASS. U mnie serwa działały a jedynym błędem było złe przypięcie silnika do kanału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.