Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 No i mamy polatane Pogaduchy tez przyjemne i pouczające jak by nie patrzeć z perspektywy traktorzysty (mnie) na F1 Leszka Mega fajnie było 20200802_143005.mp4 20200802_143310.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Będziemy w niedzielę na lotnisku z rana. Tak koło 9tej. Pogoda ma być ładna, chociaż później koło południa może być już za gorąco. Tak według prognoz jak narazie. Zapraszamy wszystkich chętnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Trzech nas będzie jak na razie mi wiadomo A może jeszcze ktoś dołączy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ja niestety pracuję w niedzielę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilotoblatywacz Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Witam twardzieli Na pewno będzie gorąco, biorę klimę ze sobą, Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Z rana może jeszcze da się wytrzymać... Jak będzie bardzo gorąco najwyżej zwiniemy się szybciej i trudno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Dzięki Panowie za niesamowicie miło spędzone przedpołudnie Moja kamerka d..y nie urywa jakością niestety ? Spotkanie zakończone kraksą niestety i grasowaniem w polu kukurydzy... Ale zawsze to jakaś przygoda 20200809101404.MTS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 No i nie ma to jak niedzielne przedpołudnie na lotnisku Spotkanie bardzo udane. Polatane, pogadane... Kilka fotek: Dla mnie zakończyło sie co prawda trochę pechowo bo ubiłem AT-40, no ale i tak to był sympatycznie speędzony czas w miłym towarzystwie. Co do rozbitego modelu to niestety zawiodła konstrukcja. Przełamało się w locie mocowanie płata. Płat spadł na łąkę, ale kadłub w pole kukurydzy! Wysokiej na 2m! Dobrze że udało się go odszukać, a nie było łatwo. Darek to farciarz! Jest nadzieja na naprawę. Szkoda by mi było go skasować bo to świetnie latający model. Może niezbyt szybko, bo ostatnio trochę u mnie krucho z czasem, ale pewnie jeszcze poleci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Dzisiejszy wypad na lotnisko średnio udany dla mnie. Nie mam wprawy w warbirdach niestety ? Miał być oblot spitfire, ale wiatr za mocny na pierwszy lot... Po jakimś czasie kołowania, pomyślałem że zrobię sobie ''hopkę", takie małe oderwanie kół od pasa i zaraz lądowanie. Niestety, mocny wiatr chyba spowodował to że model zaraz po podniesieniu ogona i delikatnym sygnale na SW wzbił się dwa, trzy metry nad pas, nastawiony psychicznie nie na lot a tylko na hopę, zmniejszyłem gaz, model nie mając prędkości przewalił się na skrzydło Teraz wiem że trzeba było lecieć dalej, może obyło by się bez strat.. Oberwało końcówkę skrzydła, wymeldowały się też obie golenie podwozia, otarcia lakieru, standard. Dobrze że konstrukcja nie ruszona, ale trochę roboty będzie... Foto z kołowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Model super ! Mogłeś poczekać do wieczora, od osiemnastej wiatr zaczął słabnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Czasami coś głupiego przyjdzie do głowy, co zrobić. Faktycznie trzeba było dać sobie na wstrzymanie z odrywaniem się od ziemii, ale, teraz trzeba wymienić mechanizmy podwozia i próbować dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malboro_1981 Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Witam mam pytanie czy ktoś z kolegów modelarzy wybiera się w sobotę na wilcze laski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Trzy modele, trzy fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Żeby jeszcze ten spit tak ładnie latał jak kołuje Może starczy umiejętności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Odwagi. ? W niedzielę rozbiłem Ultimate. Umiejętności nie starczyło aby pokonać wiatr przy starcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Adamie - dziękujemy za komunikat. Wszystko co jest dziełem rąk modelarza da się odbudować. Nasza zabawa polega na tym, że budujemy - latamy - rozbijamy lub wycofujemy z lotów - odbudowujemy lub budujemy - latamy .... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 11 godzin temu, ahaweto napisał: Odwagi. ? W niedzielę rozbiłem Ultimate. Umiejętności nie starczyło aby pokonać wiatr przy starcie? Dzięki Adam za otuchę i mobilizację Przykro że miałeś kraksę, da się uratować/odbudować model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Silnik cały, podzespoły też a z samego modelu "drzazgi" ale górne skrzydło całe. Modele z TWM są bardzo kruche, folia też pozostawia wiele do życzenia ale (tak jak ten) bardzo dobrze latają. Na odbudowę nie ma szans ? Niestety nie zrobiłem zdjęć skutków kraksy z powodu braku aparatu a telefon mam "starej daty". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Taki mały lotniskowy spontan... 20200928_101233.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 To była brutalna niedziela Procedura startu zachowana, rozpęd na lekko zaciągniętym sterze wysokości, odpuszczony, poderwanie ogona, lekko ciągnie w dół więc tylko tylko korekta sw, dalszy rozbieg i zaciągnięcie steru, delikatne. Model w powietrzu... ciągnie w dół i na prawo, jak by za duże kąty silnika. Dziwne bo zgodnie z planem i instrukcją... No ale stało się i nie ma co rozpaczać. Może kiedyś odbuduję, a może zostanę przy piperkach Trzeba się cieszyć z małych rzeczy a porażki brać na klatę... No i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi