merlin71 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 My też troszkę polataliśmy "większą" grupą, ja i Darek, jak zwykle... Pogoda nie była zbyt zachęcająca z rana, a poza tym na lotnisko po jakimś czasie zjechali na lawetach miejscowi drifterzy, więc woleliśmy dać sobie spokój. Żadna przyjemność jak prawie że własnych myśli nie słychać... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Dzisiaj taka pogoda była, że szkoda by nie polatać, tośmy polatali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Tylko zdjęcia wyszły jakioś takie ciemne, jak by było dość pochmurno, a było ładnie i słonecznie. Chociaż nie wszystkie. Ale dźwięk dwóch modeli jednocześnie w powietrzu przywołuje skojarzenia z pikników Szkoda że w tym sezonie chyba nic niestety nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dzisiaj było bez latania, mocny wiatr ostudził zapędy, ale nadeszła w końcu wiekopomna chwila ! Spitfire był na docieraniu Przepalił na bogato dwa zbiorniki po 400ml paliwa MT castor 80/20 i trzeci z domieszką MT contest 10%, już na zubożonym składzie, tak prawie "do lotu". Na koniec troszkę pokołowałem po pasie. Fajnie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dzisiaj był oblot drugiego mojego egzemplarza AT-40L Chwilowo jeszcze bez kabinki... Udany, żeby nie było Pierwszy, biało czerwony lata teraz u Irka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Parę fotek z dzisiejszego latanka Niebieski doczekał się kabinki, a białego zaczęło obierać w locie... Parę godzin już wylatane ma, to i nic dziwnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ten AT-40 to model wykonany z planów czy jakiś zestaw? Jeśli wykonany to gdzie można znaleźć jego plany?Wydziubane telefonem w Tapatalku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 AT-40 i AT-40L to zestaw, sprzedawany już dość dawno temu, już dłuuugo nie widziałem w sklepach. Nie pamiętam nawet jakiej firmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Tak jak pisał Darek dzisiaj przed południem lajtowy wypad na Wilcze Laski, kilka rekreacyjnych lotów naszymi AT-40. Dopóki nie oskubało mi statecznika poziomego z poszycia Ale to nic wielkiego. Naprawi się... Chciał bym jeszcze tylko wspomnieć że gdy wczoraj po południu byłem na lotnisku w Wilczych Laskach z moją młodszą córcią odwiedził nas taki oto gość Przeleciał nad nami, zawrócił, i znowu... Pomachaliśmy sobie wzajemnie. Być może zauważył model na ziemi. Wysokość nie była duża. Jak by co to jeszcze raz serdecznie pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Dziś z dość spontanicznego info przez sms wyszedł całkiem fajny pikniczek modelrski Były spalinki, rakiety, elektryczki... No i pogaduchy z kumplami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Sympatycznie bylo polatane, pogadane... Wrażenie zrobiły na mnie rakiety strzelane przez Piotrka. Też kiedyś strzelałem ale moje jakoś nie były tak efektowne. Fajna zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Dziś znów co nie co zadziało się na lotnisku. Irek docierał motor w p11 20200717_174331.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Piękny model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Adam, wpadaj dziisaj do nas na lotnisko Od 12 już raczej będziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Loty na dziś zakończone. Standardowo, sporą grupą, Irek i ja Szkoda że nie dojechał nikt z koszalina, warunki na krajowej 11-ce w weekend dają popalić, cóż, nic straconego, wszystko przed nami Ale żeby nie było, mieliśmy goscia Wczoraj poznany koleżka motycyklista z zajawką modelarską. Pozdrawiam serdecznie Toszkę polatane, troszkę pogadane... Jeśli tu trafisz nasz gościu serdeczny, masz tu link do Oriona RTF : https://allegro.pl/oferta/orion-2-4-ghz-rtf-mode-2-samolot-r-planes-9485459465?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Kolekcje_+_top_&ev_adgr=Modelarstwo&gclid=Cj0KCQjwu8r4BRCzARIsAA21i_DotI0Mc73LCRIkfGdCpRxwxYvIjW_ckc9AEgzXPzmXsJsSHQTLNcQaAk9BEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Spotkanie udane oczywiście, i wczorajsze, i dzisiejsze pozdrawiam kolegę! Darek, wydaje mi się że RTF to niezbyt dobry pomysł. ARF chyba lepiej, a nadajnik-odbiornik kupić jakiś bardziej markowy, rozwojowy, do którego można dokupić odbiorniki bez kłopotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Jasne że można i tak. Co kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Pozdrawiam i żałuję, że nie dojechałem. Kraksa samochodowa kilku pojazdów w okolicach Kliszyna spowodowała korek od Koszlina do miejsca karambolu (kilkanaście kilometrów). Zawróciłem do domu po przejechaniu ok. 3 km w niecałe .... 40 minut. Maaasssaaakra. Apel do wszystkich udajacych się nad morze, szczególnie drogą nr 11. (z Poznania - Bydgoszczy i innych miejscowości do Mielna i Kołobrzegu tudzież innych "kurortów"): WYLUZUJCIE . Niestety my "miejscowi" drogę nad morze nr 11 nazywamy "DROGĄ ŚMIERCI" - UWAŻAJCIE NA NIEJ ☹️☹️☹️ podczas "rajdów" nad morze. Wielu morza nie zobaczyło - niestety ponieważ bardzo im się spieszyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Również pozdrawiamy Rysiu Mam nadzieję że jeszcze uda nam się wspólnie polatać w najbliższym czasie... Ja czasem z lub do Koszalina jeżdżę przez Tychowo lub Białogard. Deko dalej ale chyba jednak spokojniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi