merlin71 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Melduję posłusznie że AT-40L dzisiaj wrócił do służby, po remoncie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Pozdrowienia! Obyśmy mogli jeszcze wiele razy TAM się spotkać i polatać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Irek - jak wygląda możliwośc lotów modelami w Wilczych Laskach - latacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Tak, dawno nic nie pisałem tu w tym naszym temacie. Jakoś nie było natchnienia... Latamy, co prawda jakoś w tym sezonie nieco mniej niż zazwyczaj. Natłok innych obowiązków i spraw... Ale spokojnie. Rozmawialiśmy wiele razy, i z obecnym zarządem lotniska, i z pilotem Dromadera, panem Janem. Wielokrotnie też otrzymaliśmy zapewnienia że nikomu nie przeszkadzamy, że możemy zawsze przyjeżdżać i śmiało latac... Co jakiś czas się tam pojawiamy. O ile tylko jest możliwość i chęci Teraz co prawda trzeba zachować więcej ostrożności ze względu na pojawiające się samoloty, starty Dromadera, ale to akurat z rozwagą udaje się pogodzić. Tak jak pisałem wcześniej, wiosną oblatałem ponownie mój AT-40, później jeszcze wiele razy byliśmy. Poznaliśmy nowych znajomych, pilotów i właścicieli sprzętu latającego... Latamy też czasem w innych okolicznych miejscówkach: Z kolegą Leszkiem. Któregoś razu spotkaliśmy na lotnisku kolegów modelarzy ze Świdwina - pozdrawiamy! Ostatnio zrobiliśmy sobie jedną dłuższą posiadówkę na lotnisku w tym sezonie: A tak całkiem na świerzo to Darek oblatał Zlina: A tutaj jeszcze moje dwa filmy z lotniska w tym sezonie: Pozdrowienia Rysiu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Irek - dziękuję za garść informacji. Nasza grupa zorganizowana w Stowarzyszenie Modelarzy AVIATOR, jest po wstępnej adaptacji terenu lotniska modelarskiego. Póki co, prace koncentrują się na przystosowaniu łąki do naszych celów i oczywiście latamy modelami. Na zagospodarowanie łąki do celów modelarskich mamy podpisaną umowę z właścicielem gruntu. Gościliśmy już grupę pilotów śmigłowców RC z całej Polski i Danii na dwu-dniowym pickniku, który praktycznie przedłużył się do kilku dni. Przed nami w dniach 20-21.08 zawody COMBAT WWI i WWII rangi mistrzostw Polski. Niestety do Wilczych mamy za daleko stąd odpuściliśmy sobie AK. Trudno pojechać z modelami ponad 80 km i zobaczyć, że właśnie są loty szybowcem AK i wracać na "pusto" do domu. Z Koszalina na nasze lotnisko jedzie się ok. 20-25 minut. W załączniku kilka migawek z naszego lotniska ( w locie mój Fw 190 - rozpietość 180 cm). Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam udanych lotów. Na fejsie mamy swoją grupę - zapraszamy. Jest tam kilka fajnych filmów - polubcie nas. Ryszard 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Dwa lata temu nad moim lotniskiem F-16 nisko w bocznym przechyle zatoczył dwa kółka. Potem zamarkował atak na orzący pole traktor. Piękny widok. Niedaleko (20 km) jest nadarzycki poligon lotniczy i takie przeloty u nas często się zdarzają. Akurat kosiłem i niestety nie miałem aparatu foto. Kiwałem rozłożonymi rękami ale wątpię czy mnie widział. Pytanie do Ryszarda : gdzie jest wasze nowe lotnisko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Dobry wieczór Adamie. Jesteśmy na łące na południe od Chłopów. To prywatna posesja wspaniałej Pani, która nas mocno wspiera. Własnie wróciłem z lotów na naszym lotnisku. Pogoda była cudowna. Loty bez strat pomimo 13-tego w piątek. Pozdrawim pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 link do googla pewnie był by lepszy niz jpg https://www.google.com/maps/dir//54.2308363,15.9942282/@54.2284905,15.9929178,1358m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Może będę miał okazję odwiedzić to lotnisko w drodze do Sarbinowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Wczoraj zaliczone lotnisko. Cisza, spokój, żywego ducha. Pełen relaks. Polatane... Pogoda też była świetna. Ciepło, ale nie za gorąco, wiaterek lekki albo wcale. Bardzo udany dzionek. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Dzisiaj krótki wyskok za miasto, na łąkę, z elektryczkami. W przerwach między przelotnymi opadami udało się wylatać bateryjkę. Kilka chwil "na łonie przyrody" bezcenne. Mogliśmy podziwiać deszczowe chmury prześwietlone przez słońce. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Witaj Arku - to bardzo dobre informacje - latanie modelami to nasza pasja. Na naszym lotnisku modelarskim - korzystając ze wspaniałej pogody - lataliśmy intensywnie. Po prawie kilkunastu miesiącach przerwy spowodowanej brakiem miejsca do latania, udało sie oblatać trzy nowe modele spalinowe: PUPPETER (rozpietość 160 cm - dwupłat), JUNKERS 1.10 (myśliwiec z okresu I WŚ) oraz wczoraj...WACO !!! (rozpiętość 188 cm dwupłat). Ponadto latały: SUPER SKAYBOLT, ACROBAT, INTRUDER i HUSKY. Zapraszam na relację na naszej fejsowej grupie. Jutro dzień eco - elektroszybowce, w tym do oblotu pierwszy raz AWS 28 firmy ROBBE (rozpiętość 3600 mm). Pozdrawiam i wysokich lotów dla Szczecinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Dzisiaj była szybka powtórka wczorajszego dnia Cieszę się że udało się Wam już na dobre zagospodarować na nowym lotnisku. Miło słyszeć Również serdeczne pozdrowienia dla całej ekipy z Koszalina! Wszystkiego dobrego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy Całą Ekipę ze Szczecinka. Wysokich lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Dzisiaj Wilcze Laski dość intensywnie tętniły lotniczym życiem jak na takie troszkę opustoszałe lotnisko. Dorzuciliśmy do tego małą dawkę miniaturowego lotnictwa Wyszedł całkiem udany spot modelarski, ale po kolei. Darek z rana wyciągnął mnie z domu, jak to przeważnie w niedzielę. Na lotnisko dojechaliśmy chyba tak trochę po 10tej, ale widząc że na pasie stoi samolot poszliśmy zapytać co i jak. Pan Jan, pilot Dromadera, powiedział nam że około 12tej- 13tej ma jeszcze przylecieć Cessna i robić loty osobowe. Wobec tego postanowiliśmy pojechać na drugi koniec pasa i ustawić się przy bocznej drodze.Po chwili dojechał do nas Leszek. Darek latał spalinowo, AT-40L i Hurricane Ja i Leszek elektrycznie. Wygłupy były dosyć intensywne. Pokiereszowaliśmy troszkę modele... Ale spotkanie bardzo udane. Sympatycznie było Ps. Wideo musiałem dodać na YT więc teraz dołączam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Trochę sam się dziwię, ale ostatnio więcej latamy niż latem, chociaż pogoda bywa kapryśna. Cóż, jesień ma swoje prawa... Dzisiaj jednak był wyjątkowo ładny dzień, jak na październik oczywiście, to i polatane być musiało Bardzo sympatycznie było poszaleliśmy troszkę... najważniejsze że zawsze jest FUN! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Dzisiaj pogoda była świetna więc... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Właśnie wróciłem z lotniska. Pogoda dobra, słonecznie, temperatura już jakoś w miare znośna. Dało się dłużej pobyć, prawie trzy godziny. Odkurzyliśmy spalinki. Kilka fotek: Silny wiatr troche przeszkadzał no ale dało się polatać, a najważniejsze że mogliśmy się spotkać, pogadać... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Przy takim silnym wietrze jak dzisiaj można się czasem zdziwić... Mój styropianowy Tiger zakończył służbę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi