alyan Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Nie wiem czy to dobry dział ale w desperacji jestem ... trudno Mianowicie przy wywołaniu tego co w temacie otrzymuję błąd "language data read fail". Pakiet do instalacji ściągnięty bezpośrednio ze strony Graupnera. Ściągałem też inne pakiety z GraupnerUSA. Efekt ten sam. Wszystkie sterowniki poinstalowane zgodnie ze sztuką i instrukcją itd ... Instalacja na XP na kilku maszynach - bez rezultatu. Może ktoś się z tym spotkał i może coś doradzić. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Wyłącz zaporę Windows, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zapora wyłączona i antywirus też. Bez efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz ale przy wyłączonej zaporze. Uruchom jako administrator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No chyba źle opisałem problem.... Właśnie próba uruchomienia pakietu instalacyjnego (Firmware_Upgrade_grStudio.exe) skutkuje takim błędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Pewno to widziałeś już http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2035316&page=76 Gdyby co to mogę Ci podesłać moją działającą wersję - bodajże 4.5, działa na win7 64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 No tak, widziałem. Ściągałem też z OpenHobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 No niestety nie udało się. Dzięki Krzysiek za pakiet. Myślałem że ten program Firmware_Upgrade_grStudio.exe to instalka ale to gotowy program do wgrywania binariów na urządzenia. Nie ma żadnej instalacji - zip'a trzeba rozpakowac i tyle. Inne aplikacje z tego pakietu działają bez problemu np do odbiorników. Z tego co się zorientowałem Studio wykorzystuje Microsoft JET czyli Accesa. Pytanie do użytkowników - czy macie zainstalowany MS Office ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Czyli nie pomogło :-)Tak, ja mam office ale tylko Worda i Excela, może faktycznie co się z nimi instaluje. Access jak dobrze pamiętam jest od baz danych więc może jakiś związek ma.Niestety nie wiem jak pomóc.P.S. Ja uruchamiam jako administrator.Może spróbuj zainstalować/zaktualizować ms net framework. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 I jak, udało się rozwiązać problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jutro idę do pracy po urlopie - mam tam 7 i sprawdzę. Przeczuwam sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Z 7-ką działa. Dla niższych wersji nie ma wsparcia i tak piszą na GraupnerUSA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi