TommyTom Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Część z moich pakietów 3S będę przez jakiś czas użytkował znacznie mniej. Do jakiego poziomu napięcia rozładować pakiety, aby spokojnie przetrwały powiedzmy 6-12 miesięcy. Mam ładowarkę Raytronic c14, która nie posiada funkcji storage. Obecnie mam napięcie 3,7V na celę. Jaki jest stosunkowo bezpieczny poziom napięcia do przechowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ja od zawsze zostawiałem pakiety przy napięciu 3,8V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie ma istotnie statystycznego znaczenia czy jest to 3,60 czy 3,80. W tym przedziale akumulator może leżeć długo. Najlepiej w chłodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Jedna moja ładowarka w trybie "storage" ładuje/rozładowuje do napięcia 3,80V, a druga 3,85V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi