sagitt Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam, moja BETA po utracie sterowania RC i zderzeniu się z ziemią potrzebuje naprawy, konkretnie chodzi o wyprostowanie belki ogonowej bo obecnie ma kształt unijnego banana. Jak sobie radzicie z takim prostowaniem? Na gorąco? Trzeba lekko przegiąć w drugą stronę czy jak?
sbogdan1 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Gorąca woda, ew. czajnik i gorąca para, bardziej miejscowo wtedy, byle nie za blisko bo pojawią się bąble. Oczywiście musisz kontrolować cały proces organoleptycznie.Powodzenia ....
sagitt Opublikowano 5 Września 2016 Autor Opublikowano 5 Września 2016 Nie masz węgla w tej belce?? No właśnie nie mam. Po utracie sterowania wyglądał tak: A belka wygląda tak: Idealny banan
AMC Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Witam, moja BETA po utracie sterowania RC i zderzeniu się z ziemią potrzebuje naprawy, konkretnie chodzi o wyprostowanie belki ogonowej bo obecnie ma kształt unijnego banana. Jak sobie radzicie z takim prostowaniem? Na gorąco? Trzeba lekko przegiąć w drugą stronę czy jak? Zrób najpierw próbę polewając, a raczej ciurkając prawie wrzątek (ok. 90*C) na jakieś wyrażnie odkształcone zgnieceniowo miejsce, na fotkach jest sporo takich. Malutki strumyczek i powolutku, obserwuj co się dzieje. EPP powinien sam powracać do pierwotnego kształtu, tak jakby go pamiętał. Miejsce złamania skrzydła też tak potraktuj przed klejeniem, bo na pewno są tam miejscowe odkształcenia, więc trzeba by je "dokształcić" . Potem dobrze wysusz.
Szymon Gniezno Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Ja w soliusie wstawiłem grube wykałaczki takie od szaszłyków wkleilen je wzdłuż kadłuba i proste i sztywne jednym słowem elegancja Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi