wojcio69 Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam Kolega zafascynowany moim Easy Glider'em Electric zapragnął mieć taki sam. W sobotę dostał paczkę z całym osprzętem (aparaturę i odbiornik wypożyczył narazie ode mnie E-Fly 40MHz kanał 51 zasięg 500m). Podłączyłem serwa regulator 30A z układem BEC ( www.labtech.com.pl ) i... Serwa chodzą ale silnik nie. Założyłem swój redulator (E-sky EK2-0601 Regulator 30 A), który w moim EG chodzi bez zastrzeżen i... efekt ten sam. Pierwsza myśl, padnięty silnik. Podłączyłem go bezpośrednio do aku i... kręci jak szalony. Myślę padł kanał 3 na odbiorniku. Przepiąłem regulator na kanał 1 a na kanał 3 wpiąłem lotki. No i lotki na trzecim kanale chodzą a silnik na pierwszym nie. Regulator kolegi w moim EG chodzi bez zastrzeżeń. Ma ktoś jakieś sensowne wytłumaczenie tej sytuacji, czy to tylko złośliwość rzeczy martwych? Dziękuję za wszelkie sugestie.
hubert_tata Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Serwa chodzą ale silnik nie. Założyłem swój redulator (E-sky EK2-0601 Regulator 30 A), który w moim EG chodzi bez zastrzeżen i... efekt ten sam. Może pakiet kolegi jest rozładowany/niedoładowany i regulatory odcinają silnik.
wojcio69 Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam Hubert_tata dziękuję za zainteresowanie tematem i faktycznie mogłaby to być jedna z przyczyn tylko wówczas ten pakiet by nie uruchomił silnika również w moim EG. Może nie jestem zbyt błyskotliwy :wink: , moje IQ jest na poziomie ok. 140 :roll: ale takie gagi już się naumiałem sprawdzać :wink:
Irek M Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Qrde!!! Aż sie boję cokolwiek napisać bo moje IQ jest o pare setnych niższe :devil: Czasmi pomaga w nowym regulatorze zmienić rewers na kanale "gazu". Zmienić oczywiście w nadajniku nie w reglu... Pomogło od razu ale co sie nadziwiłem dlaczego silnik nie chce pracować to moje :rotfl:
motyl Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Albo conajmniej zdjęcie trymera na minimum PS. widzę że dziś jest wysyp tekstów z IQ to już drugi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.