Boogie Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Z tego co wiem to juz mozna u Czarka je zamawiac. A jakosc tych modeli jest reweylacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Dzięki Boogie. Maciek, jeżeli interesuje Cię model ze starą wersją kadłuba (jak na zdjęciach, ręcznie robiona forma do czegoś a'la SG tyle, że z kabinką + klasyczna rurka ogonowa) i ręcznie szlifowane stateczniki, to zapraszam już teraz na priva Niestety pełen zestaw z hiper-super frezowanych form kadłuba i sterków wciąż nie powstał z uwagi na awarię maszyny CNC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 jakosc tych modeli jest reweylacyjna. Nie mam pytań. Dziś polatałem, i jeszcze trochę polatam w najbliższym tygodniu modelem Pawła - alchemique. Jeszcze trochę ustawień, dokładne wyważenie (własnie, Czarku - macie wyliczony dokładnie srodek cięzkości?) i będzie świetnie. To był mój pierwszy kontakt bezpośredni z DLG. Myślę właśnie, czy nie sprzedać Fregaty i nie kupić TiBO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Kurcze, faktycznie miałem podesłać ustawienia. Zapomniałem :/ ŚC: 70...75mm Lotki: +12/-6mm Exp. +60% Wysokość: +/-8mm Exp. 20% Kierunek: +/-12mm Exp. 25% Klapy: rzut: 0, lot: -3mm, klapa: -5mm hamulce -30mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Kilka fotek z dzisiejszego wieczornego latania: W górę! Lecimy! Podejście do lądowania: I jak przykazano - lądowanie do ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Teraz porcyjka zdjęć od alchemique'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 ładna reklama zestawu, cena tak duża że na buty nie starczyło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 A to juz nie mnie nalezy pytać A reklama jak reklama - jest corozreklamowac i warto to rozreklamować, to niech będzie że reklama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 DLG > all. A po kiego czopka komu buty do rzucania? Nie ma to wplywu na prace silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 A to juz nie mnie nalezy pytać A reklama jak reklama - jest corozreklamowac i warto to rozreklamować, to niech będzie że reklama A takie pytanie- masz jakieś porównanie do innych profesjonalnych konstrukcji DLG czy to pierwszy prawdziwy Twój model w tej klasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Wcześniej było SG2. Szklane, żeby było dokładniej. A u alchamique LongShot. Obaj jesteśmy zachwyceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Nie Longshot, a LightSpeed. Wiem bo sam mu kiedyś to kleiłem po jakiejś kraksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 A to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 I ja jako zagorzaly akrobat zlamalem sie i wzialem jedna sztuke TiBO od Czarka. Troche roboty w niego wloze i powinienem miec w pelni profesjonalny model do nauki i ew. startow jak mi sie spodoba. Jako serwa planuje 2x gws pico i 2x d47, bo takie mam. Jak cos zaczne klecic to na pewno dam znac i wrzuce jakies fotki, a tymczasem wracam do przygotowywania Ravena do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 U mnie już 2xD47, 2xD60, 2s300mAh LiPo i Corona 4 kan. czekają... Jeszcze jakieś 2 tygodnie wg. ustaleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Corona przezyje te 2s lipo czy dajesz jakiegos BECa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Hula pod 2s bezpośrednio. Zaryzykowałem i spróbowałem, działało, latałem w sumie 2 pakiety - 1x 350mAh i 1x 300mAh. A potem przyjechał Alchemique i zabrał sobie model EDIT: Dziś koło 12:30 poszedłem sobie na pole porzucać. Modelem Alchemique'a, bo mój jest w fazie składania dopiero. Rzutów wykonałem pięć, nalot - jakieś pół godziny, przy czym 3 loty to było praktycznie w górę i do ręki, a dwa - jeden ok. 5 minut, a drugi około 15 Trochę wiało, więc w pewnym momencie ustawiłem sie pod wiatr, full klapa i... model wisi w kominie, drze do góry z prędkością wzgledem ziemi równa zero. BAJKA! Wiem już na pewno, że w moim TiBO będe miał duże wychylenia steru kierunku, bo u Pawła jakoś mi go brakuje. Mam wrażenie, że da się krążyć ciaśniej, niż w tej chwili. Poza tym... No co tu długo mówić, ładuję wszystkie małe lipole jakie mam i jutro mam zamiar cały dzień spędzić na lotnisku EDIT2: Potem miałem jeszcze pół godzinki przerwy... Nalatane na dziś ok. godziny Plusy - jestem zadowolony jak cholera, bo nalatane full. Minusy - spaliłem się od słońca masakrycznie :/ EDIT3 : W końcu oblatałem mojego (nie Alchemique'owego) TiBO Wyposażenie juz chyba opisywałem, jeśli nie to: 2x Dymond D47 2x Dymond D60 Corona 4kan. synteza Zasilanie 2s 400mAh Zippy Waga do lotu: 275g. Mogło być lżej (17g to wyważenie w pyszczku), ale nie miałem tkaniny 25g/m2 no i zrobiłem trochę za duży pylonik pod statecznik... Może byłoby te 10-15g mniej... Z drugiej strony - i tak jest GENIALNIE Lata... No jak Tibo - świetnie Na pikniku w Krasniku zdobyłem 2 miejsce za loty szybowcem Ale to mało ważne, ważniejsze jest to że super pokazuje termikę, trzyma się w minimalnych noszeniach i super krąży Sprawdzałem czas lotu - w warunkach atermicznych i bez wiatru (ok. 20:00) z rzutu (niezbyt mocnego zresztą) lata 75s. Mierzyłem tylko raz. W ogóle, to przez ten model umrę na raka skóry, bo znów sie spaliłem na słońcu jak głupi jak się zawziąłem na latanie A po głowie chodzi mi już drugie skrzydło, żeby sobie do niego dorobić kadłub... Czarek! Powinieneś na każdej sztuce pisac ostrzeżenie. Minister zdrowia ostrzega itd... Bo... Ten model uzależnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.