szejker1988 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam, dostalem wczoraj w prezencie od znajomego silnik Webra 3,5ccm kompletnie nic nie wiem o tym silniku, dopiero zacząłem przygode z modelarstwem gdy dostalem ten silnik, cos czytalem ale nie wiele sie dowiedziałem, prosze powiedziec jakie paliwo stosowane jest do tego silnika, czy jest on kompletny, jakie stosuje sie smiglo, jak jest odpalany i do czego sa pozostale czesci zalaczone na jednym ze zdjec, z góry dzieki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 cos czytalem ale nie wiele sie dowiedziałem Bardzo mało czytałeś, bo zadajesz banalne pytania. Poczytaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejker1988 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tak malo czytalem bo praktycznie nie znalazlem zadnych informacji na ten temat, a jesli czytalem to byc moze o innym silniku - nie znam sie, dopiero zaczalem przygode z modelarstwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Hint silnik żarowy i zobacz co powie wujek google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kolego szejker1988 jeśli byś potrzebował pomocy przy odpalaniu, regulacji silniczka służę pomocą. Przy oblatywaniu modeli również. Jestem z okolic Lubina; tel. 886-215-802 Kup śmigło 8x6 lub 9x5 lub 9x6; paliwo z 5% nitrometanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Brakuje iglicy gaźnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejker1988 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kup śmigło 8x6 lub 9x5 lub 9x6; paliwo z 5% nitrometanu Dzięki na które śmigło się zdecydować, od czego to zależne, jeszcze nie wiem w jakim samolocie będę stosował ten silnik, i gdzie znaleźć takie paliwo, szukałem ale nie trafiłem na takie, a może nie wiem po prostu które to, Brakuje iglicy gaźnika. gdzie taką iglice mogę dostać, czy można gdzieś kupić zbiorniczek paliwa do tego silniczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zbiornik kupujesz według wielkości jaki się mieści w modelu - nie podałes jaki model. Potrzebujesz jeszcze weżyki silikonowe , żarzenie świecy ewentualnie panel startowy , rozrusznik do silników spalinowych , klucz do świec ,zapasowe świece. Wsazystko znajdziesz w sklepach modelarskich przykład : http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/OSPRZET-DO-SILNIKOW-SPALINOWYCH/ Do do iglicy to ciężka sprawa , silnik jest starej daty wiec albo dorobić , albo ktoś z kolegów bedzie takie coś posiadał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Na moje oko jak chcesz się bawić w modelarstwo RC spalinowe to ten silniczek na półkę do gablotki ( w międzyczasie szukaj iglicy lub Paganiniego tokarki). A model jak go masz/będziesz miał napędź ASPkiem, taniej wyjdzie i mniej będziesz szkoda jak ubijesz silnik wraz z modelem bo to ze ubijesz to pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Popieram.Tą Webrę lepiej sprzedaj kolekcjonerowi,spotkaj się w Lubinie z modelarzami pooglądaj ,popytaj i zobaczysz co dla Ciebie będzie odpowiednie.Wydaje mi się,że na początek piankowy motoszybowiec z napędem elektrycznym np.Easy Glider lub coś podobnego. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Wszystkie propozycje kolegów z Forum są w 100% słuszne! Widać, że szukasz już iglicy do Webry. Jeśli Ci się nie uda z oryginalną częścią spróbuj zaadoptować cały gaźnik od MVVS'a 3,5cc lub ASP (ze wskazaniem na ten pierwszy!). Sa chyba do kupienia w polskich sklepach modelarskich. Pamiętaj by skonsultować ze sprzedającym średnicę mocowania w karterze silnika. Jeszcze coś na przyszłość......prawda wiele razy wałkowana tu na forum, niedoceniana czasem przez "młodych" modelarzy; nie próbuj pierwszych lotów samemu bo szkoda Twojego czasu i pieniędzy. Zniechęcisz się maksymalnie szybko. Zadzwoń, popytaj, przyjedź, pooglądaj, zbuduj sam, oblataj z nami, a potem ciesz się całym modelem po powrocie do domu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Adaptowanie gaźnika z MVVS-a lub ASP będzie dość skomplikowane, bo Webra miała gaźnik wkręcany na gwincie...może znajdę taką igłę w moich gratach, muszę poszukać, potrzebuję jednak trochę czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Tak wkręcany. Pamietam, że gaźnik MVVSa miał na wejściu dość dużo "mięsa" i długość walcowa była długa co pozwoli na nacięcie gwintu. Najszybciej - z gotową igłą od Pawła Pamięt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi