Kamilos Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Witam od zawsze chciałem zaprojektować własny model a teraz gdy wydaje mi się że mam już jakieś pojęcie o tym hobby to myślę że mogę zaprojektować w miarę dobrze latający model. No to nie przedłużając model jest wytworem mojej wyobraźni, nie sugerowałem się żadnymi zdjęciami,planami itd. no chociaż model z wyglądu lekko przypomina extre 300. Dane modelu: rozp.:800mm dł.:750mm waga.: 250-300g może wyjdzie poza te ograniczenia nie wiem Skrzydła będą miały profil ale o nim w następnym poście bo sam nie wiem jeszcze jaki.Model jest na razie w stadium projektowania.Będzie wycinany podgrzanym drutem. Jeszcze nie wiem kiedy powstanie pierwszy prototyp ale na razie będę ćwiczył wycinanie skrzydeł. Przepraszam za jakość zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Taki plan bez planu ,działaj ,zobaczymy jakie będą efekty końcowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Plan jest, a brzmi tak : "wyjdzie w praniu" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Sylwetka brzydka. Ten kąt pod kabiną wygląda jak rąbany siekierą. Do tego wizualnie powiększa model. Spłaszczyłbym go równolegle do skrzydeł, na ich wysokości, a to ścięcie od dziobu w dół, które wydaje się skracać model, zaokrąglił bym w lekko dynamiczną elipsę. Najlepiej rozrysuj sobie kilka sylwetek na kartce papieru i wybierz taką jak ci się najbardziej podoba. Oczywiście mogłeś i to zrobić, a to jest wynik twojego wyboru. I po prostu nie trafia w moje gusta. Wtedy to całkiem zignoruj, bo o gustach nie dyskutuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Ścięcia nie zaokrąglam. A ten garb ściąłem bo w sumie jak się tak poprzyglądałem to też mi się przestał podobać . To jest chyba ostateczny wygląd kadłuba.Modyfikowałem go trochę na innych kartkach a4 i ten mi się najbardziej podoba. Ew. jeszcze trochę ogon zmienię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi