Gość Góra Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Zastanawiam się nad popularnością modeli dlg w Polsce - ilu ludziom się to podoba, ilu chce rzucać, a nie wie jak zacząć - takie teksty na forum raz poraz padają... A jako że: do końca lipca zrobię partię modeli laminatowych z węglowymi kadłubami o rozpiętości 1m (wg planów apogee marka dreli) to mam pytanko: Czy jesteś chętny na model gotowy do lotu (serwa hxt i mikro odbiornik) jeśli cena oscylowałaby wokół ceny modelu fornirowego bez wyposażenia? p.s. modelem tej konstrukcji można wystartować z powodzeniem w zawodach np tych: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=104238#104238 Przy słabej termice loty ponad 2minuty nie powinny być problemem, a i na zboczu z powodzeniem sobie poradzi 8) Zainteresowanych i/lub jakoś zaanagażowanych ludzi w jakiekololwiek rzutki dlg przy okazji tego wywiadu środowiskowego proszę - objawcie się... ciekawe ilu "rzuczaczy" tutaj się ukrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam! Ja wyrażam wstępne zainteresowanie. Co prawda nigdy nie latałem modelm DLG, ale od dłuższego czasu bardzo mi się to podoba. Wiele jednak zależy od ceny - prosiłbym o dokładniejsze jej określenie (zdaję sobie sprawę, że budowa tego typu modelu musi kosztować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A jaka to cena tego fornirowego bez wyposażenia? Jaśniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 fornirowy bobol kosztuje 311zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Nie mam jeszcze żadnego doświadczenia z rzutkami, ale bardzo chętnie spróbowałbym. Podoba mi się ten rodzaj modeli. fornirowy bobol kosztuje 311zł tego rzędu cena by mnie bardzo satysfakcjonowała. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie byłby to model bardzo zaawansowany technologicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ja byłbym chętny na model gotowy do lotu, ale bez serw hxt i mikro odbiornika, bo takie wyposażenia już posiadam. Podeślij zdjęcia modeli, jeśli jest ładnie zrobiony to piszę się na jedną sztukę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Za 311 z wyposażeniem bym się pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Kostowicz Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jestem chętny na model może być nawet z wyposażeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A bez wyposażenia dałoby radę? Cena...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Ano jak widzę chętni do latania rzutkami są, toteż po przemyśleniu sprawy zabieram się do roboty Wstępnie cena to 350zł z 2 serwami, odbiornikiem i aku 4,8V110mAh, lub 300zł bez tego wyposażenia Co do zdjęć modeli, to na dniach zacznę relację z ich powstawania w dziale Szybowce. W przyszły weekend powinny już być na finiszu. Myślę że taka cena jest dla Was atrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A ja się spytam czy byli by chętni na modele 1,5 metra. Czyli też w wersji do lotu z zamocowanymi serwami, akku i ewentualnie odbiornikiem. Model byłby dostępny w dwóch wersjach wyczynowej i mniej wyczynowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Model byłby dostępny w dwóch wersjach wyczynowej i mniej wyczynowej. Tzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Jeden byłby to tzw latania rekreacyjnego bez dużej ilości wzmocnień i ogólnie prostszy w budowie. Drugi wyczynowy byłby to model przygotowany pod zawody gdzie modeli się nie oszczędza. Może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A jaki byłby koszt 1,5 m tego prostszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Narazie trudno powiedzieć. Wstępnie około 600 do 700 zł + koszty serw (tudzież całego wyposażenia elektronicznego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Model razy 1,5, a cena x2 :roll:. A może zachować ten przelicznik 1,5? To już wychdzi prawie tyle, co Grot. A pisałeś, że to ma być prosty model :roll:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Wg mnie modele Rafała są tej samej klasy co grot 8) a co do mojego projektu to bardzo możliwe, że odbiorniki w modeliku będą z syntezą. Mam nadzieję że chętni będą i dlg zostanie prawidłowo rozpropagowane w nowych miejscach w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Model razy 1,5, a cena x2 :roll: . A może zachować ten przelicznik 1,5? To już wychdzi prawie tyle, co Grot. A pisałeś, że to ma być prosty model :roll: . Tomku ale Grota trzeba składać a mój model będzie gotowy do lotu tzn wkładasz kwarc i lecisz. No chyba żeby zrobić zestaw jak np Grot to wtedy cena oscylowała by w okolicy 450 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 piękne modele, ale nawet 300zł to dużo żeby wyłożyć... Trzeba zadowolić się narazie Alulą dlg pod domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Tomku ale Grota trzeba składać a mój model będzie gotowy do lotu tzn wkładasz kwarc i lecisz No, też racja, to duży plus. Zobaczę, co z tego wyjdzie. W każdym razie jestem chętny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.